2017. november 14., kedd

Princess Agents ONLINE és youtube-os útmutató

Mivel eredetileg youtube-os verzióhoz készül a sorozat magyar felirata, ezért gondoltam, hogy megosztom azt az elérhetőségét, ahol online nézni lehet.

PRINCESS AGENTS ONLINE youtube-on, magyar felirattal: ITT

Fontos infó:
Az első rész az, amit linkeltem!!! A többit listában fogja a youtube kiadni az első rész mellett, 
jobb oldalon, ott kell kiválasztani az adott, nézni kívánt részt.
Eddig az 5. részt kivéve, a 7.-ig bezárólag került fel magyar felirat hozzá. A 8. és 9.-nél is már ellenőrzés alatt van a felirat, de még nem tették elérhetővé. Aki online akarja nézni, az a továbbiakban kövesse, hogy mikor teszik közzé folyamatosan, mert én azt nem fogom figyelni.

Mivel azt tapasztaltam, hogy az idősebbek, és a géphez, netes felületekhez kevésbé értők az alap dolgokat sem ismerik néha, ezért egy rövid magyarázatot szeretnék itt leírni a youtube filmnéző felületéről, és a felirat beállításáról.

Tehát nézzük konkrétan a Princess Agents 1. részén az alap dolgokat!

Ahogy megnyitjuk ezt a képernyőt látjuk. Én pirossal mindent bejelöltem rajta, amiről írni fogok, és amit tudni kell az alapokhoz. (ha a képre kattintotok, nagyobban látjátok!)


Legfelül ahol a "keresés"-t bejelöltem, abban a sávban lehet a youtube-on bármire rákeresni, amit nézni szeretnénk. Szóval ha valamire kíváncsiak vagyunk, oda kell bepötyögni az angol címet, vagy bemásolni is lehet, esetleg a kínai címet is. :)

A Princess Agents további részeit a képernyő jobb oldalán egy listában lehet látni, illetve ott kell rákattintani arra a részre, amit nézni szeretnénk. Ez az, amit a piros négyzetben jelöltem. A tetején külön egy pici kört is jelöltem, ott lehet ezt a listát elmenteni külön, hogy a youtube fiókunkban is meglegyen a mentett dolgot közt.

A kép alján két fontos dolog van jelölve:
Alul, bal oldalon van a "közzétéve" és egy dátum. Na, ezt sokan nem szokták figyelni. De ez egy fontos információ! Azt jelenti, mikor került ki az adott videó a youtube-ra. Ez azért fontos, mert ha azt mindig megnézzük, akkor elkerülhetjük azt a hibát, hogy valamiről, ami már régen fent van, azt hisszük, egy friss filmről, sorozatról, zenéről van szó.
A másik, amit alul bekarikáztam az a "feliratkozó" gomb. Ezt megnyomva lehet az adott csatornát elmenteni a saját youtube fiókunkba. - így később is biztos meglesz, és lehet keresgélni a felhasználó más feltöltött videói között -

FELIRAT BEÁLLÍTÁSA YOUTUBE-OS VIDEÓN:

1. A felső képen az első lépést már bejelöltem. Ha egérrel a videó fölé megyünk, akkor megjelenik egy sáv a videó alján. Jobb alsó sarokban vannak kis jelecskék. Ott a fogaskerékre kell kattintani, mert azzal a beállítások menüt hozzuk elő. Ott a "Feliratok"-ra kell kattintani.
FONTOS! Ha maga a feliratozás gomb nincs bekapcsolva a videón, akkor nem fogjuk látni a feliratot!!!
Ez a fogaskerék melletti első kis jelecske.  Itt a képen az első jel. Csak rá kell kattintani, és akkor piros vonallal jelzi alatta, hogy be van kapcsolva. - ha nincs piros vonal alatta, akkor nincs bekapcsolva felirat -
Ha egy videónál nincs ilyen feliratozás gomb, akkor ahhoz nincs külön választható felirat.



2. Ha a "Feliratok"-ra kattintottunk, kiválaszthatjuk, milyen nyelven akarjuk  látni a feliratot.
Plusz itt állíthatjuk be a felirat többi paraméterét is. A képen jelölt "Lehetőségek"-re kell kattintani.


3. A "Lehetőségek" fül alatt az összes felirattal kapcsolatos beállítást láthatjuk. Mindent be lehet állítani! Felirat színét, hátterét, betűtípusát, méretét, stb... Csak rá kell arra kattintani, amit be akarunk állítani.


4. A példában a "Betűszín"-re kattintottam, és akkor részletesen felhozza, milyen lehetőségek vannak. Ott csak a megfelelőre rá kell kattintani, és az lesz érvényes. Az előző beállítást egy pipa jelöli. Itt fehér volt. Simán ha rákattintunk a sárgára, akkor sárga lesz ezek után. :) A menübe felül, a kis fekete ablak bal oldalán lévő vissza nyíllal lehet lépkedni.


Remélem hasznos volt, és menni fog mindenkinek a feliratozás beállítása! :)

24 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes kis táblázat! Köszönet érte! Kata58

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kati!

      :) Örülök, hogy neked is hasznos információ!

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  2. Köszönöm a tájékoztatást és azt is hogy fordítod. Kedvencem a főszereplő színésznő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Terézia!

      Nincs mit! :) Jó szórakozást a sorozathoz!
      Igen, én is kedvelem a színésznőt.

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  3. Köszönet Neked.Ma ismét sokat okosodtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Magdolna!

      Örülök, hogy segítettem az információkkal! :)
      Nincs mit!

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  4. Köszönöm szépen.Lehet hogy az egész sorozatot még egyszer nézem a magyar felirattal.:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Regine!

      :) Tudom, hogy te nagy rajongója vagy. Ha újra néznéd, akkor jó szórakozást kívánok hozzá!

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
    2. csak az a rosz hogy nics magyar szinkronak ugy job lene de igy is szeretem nagyon

      Törlés
    3. igen jo lene magyar szinkronal de nagyon szerezem

      Törlés
  5. nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást. irtó rendes Tőled, hogy segítesz másoknak. már szerettem volna megnézni ezt a sorit, de nem találtam hozzá magyar feliratot. mégegyszer hálás köszönet!

    VálaszTörlés
  6. Remek vagy (Y) Ebből sok mindent tudtam, de mégis tanultam újat pl azt hogy a csíkok alatt pirosnak kell lenni...... köszönjük!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen a segítséget! Én is használtam már ezeket, de a betűszín stb beállítást még nem. Köszönöm szépen a feliratokat is már egyszer végignéztem,de újra nézem a feliratoddal, így legalább mindent megértek.
    Csip

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen. Nagyon hasznos volt az info.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó! Nincs mit! :-) Örülök, ha segítettem!

      Törlés
  9. kedves shaolin bunny es a többiek . csak egy oromhirt akarok kozolni minden rajongónak. 2018 ban folytatoddik a princes agents. talaltam linket rola.igen csak idegesített a vége ,hogy csak ugy elvágták.hát íme itt a kovi elozetes >>> https://youtu.be/SRBA05JHkZQ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Viktória!

      Hol olvastad? Csak mert ez a videó egyáltalán nem a 2. évadból előzetes, hanem össze van vágva az elsőből és a színészek egyéb szerepeiből! Aki látta őket másban is, az tudja. Ha nem vagy biztos valamiben, inkább kérdezz meg egy olyan embert, aki jártas benne. Én eddig még nem láttam sehol, hogy lenne szó róla.

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
    2. sajnalattal olvasom ezt . Nagyon nagy szerelmese letgem a filmnek .es ugygondolom alljas dolog igx veget vetni egy ilyen jo sztorinak es a nezot ekkora bizonytalansagba hagyni . effektive ugy erzem hogy nem feleztek be valamit az utolso resznel ... egyepkent olvastam hogy egy konyvet dolgoztak ki .valami kimai iroet.tudsz e errol valamit ? :)

      Törlés
    3. Kedves Viktória!

      Szerintem nem volt aljas dolog. Ha ismered a kínai történeteket, akkor azt is tudod, hogy sokszor van náluk szomorú vége egy filmnek, sorozatnak. Ez jellemzője a kínai történeteknek. Meg az is, hogy nyitott a vége, és itt is erről van szó. Mert igazából nem az a vége, hogy konkrétan mutatják, hogy meghal a főszereplő... Szóval ott még bármi lehetett, a néző bármit elképzelhet folytatásnak.
      Az egész sorozat egy regényből készült. 2011-es könyv az alapja. 11 Chu Te Gong Huang Fei (11处特工皇妃)a címe, és Xiao Xiang Dong Er (潇湘冬儿) írta. Lehet kapni külföldi oldalakon, de ugye kínaiul van.
      Viszont van angol fordítása, ide kerülnek fel fejezetek:
      https://wuxialover.com/queen-of-no-11-agent-11/

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  10. Köszönet ezért a tájékoztatásért. ♥ Feliratkozás részemről megtörtént! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ququcs!

      :) Nincs mit! Jó szórakozást hozzá!

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  11. Hihetetlen vége lett a az 1.évadnak , remélem lesz folytatása. Ez az egyik legjobb kínai sorozat amit láttam eddig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves rekuu!

      Hát, én igazából ki vagyok békülve a végével. Én nem szeretnék folytatást, mert szerintem azzal csak elrontják... Mert hát... innen hogy lehet folytatni? Jól szerintem sehogy.
      Nagyon örülök annak, hogy ennyire tetszett! :) Valóban a nagyon jó kínai sorozatok közé tartozik.

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  12. sziasztok én is nagyon szeretem eszt a filmet







    VálaszTörlés