2018. július 31., kedd

Vámpírok Bálja musical - mert ebből is van keleti :)

Kedvenc musicalem ismertetésére nem térnék ki külön, mivel wikipédián, illetve a Vámpírok Bálja hivatalos magyar oldalán minden információt el lehet olvasni a darabbal kapcsolatban.

Két link, ami a témában még ajánlok:
A PS Produkció youtube-os csatornája, és a Vámpírok Bálja facebook-os oldala
- ezeken mindig vannak friss információk -

a japán verzió plakátja

Inkább személyes emlékeket osztok meg, illetve létezik belőle japán verzió, azzal kapcsolatban teszek fel képeket, videókat.

Anno nálam 2008-ban kezdődött a vámpírkodás. :) Akkor néztük meg elsőként, még az ős szereposztással, amiben akkor Nagy Sanyi volt Von Krolock gróf. Az ő érdeme, no és a fantasztikus történeté, daloké, zenéé, táncoké, és természetesen a kiváló színészeké, táncosoké is, hogy beleszerettem a musicalbe.
Egyébként a vámpíros téma a maga misztikusságával, titokzatos világával, sötét, de valahol szerethető hangulatával már régóta kedvenc nálam.
A magyar darabbal kapcsolatban kiemelném Kentaur fantasztikus díszleteit, csodás jelmezeit. Nagyon pazar látványvilág tárul a néző szeme elé.
Aki közelebbről is szemügyre venné a darabban látható koporsókat, egyéb díszletelemeket, ezt megteheti, ha a színház oldalánál végigsétál. Mivel ezek kint az épület mellett pihennek, mert nem férnek el bent. Egy kis plusz ráhangolódás az utca népének is a darabra. :) - szerintem nagyon ötletes megoldás - Erről tudok fotót mutatni:


Aki szereti Jim Steinman munkásságát, annak főként csemege a darab, mivel ő szerezte a zenéjét. Bonnie Tyler, és Meat Loaf legendás dalainak átirata fantasztikusan szól magyar nyelven. - számomra külön öröm volt, hogy sokszor felfedeztem Meat Loaf dalainak zenerészleteit a darab során. Ő az egyik régi kedvenc énekesem. -

Az évek folyamán többször megnéztem a darabot. Elmondhatom, hogy egyetlen kivétellel az összes vámpírgrófot láttam. :) Ez a kivétel Feke Pál volt. - Nagy Sanyi, Bot Gábor, Langer Soma, Zöld Csaba, Merán Bálint, Egyházi Géza - Az abszolút kedvenc Sanyi, és Gábor. :)
Az az igazság, hogy az összes többi színész is nagyon jó a szerepében. :) Talán még Pavletits Bélát emelném ki a fogadós, Chagal szerepében.
Idén sikerült egy vámpírgrófos fotó Bot Gáborral, aminek nagyon örültem. :)

 

Tavaly volt a darab 10. évfordulója. Gondoltam, meglepek pár kedvelt színészt egy kis ajándékkal, mert nagyon megérdemlik. Ez többé-kevésbé sikerült is. :) - nem térnék ki a részletekre -
A darab után tudtunk kicsit beszélgetni Héger Tiborral, és Jenei Gáborral, ők megkapták a vörös, gyöngy rózsát, amit készítettem. Plusz meglepetésként egy cuki, szöszke fiatalemberrel is találkozhattunk, aki mint utólag kiderült - egy kedves, ifjú vámpír segített :) - a fekete vámpír volt. Ő a táncosok közül az egyik fő karakter, aki szólót táncol. Ez a fiatalka, tehetséges táncos pedig Fischer Tamás volt.

Gabi Jenei Gáborral
Fischer Tamással


















Héger Tibor Anitával


Az idei nyári szezonban is voltunk megnézni a darabot. Ez számunkra talán a legkülönlegesebb Vámpírok Bálja volt. :) Minden klappolt a technikával, és a hangokkal, látvánnyal, előadással. Viszont mi még utána találkoztunk kedvenc ifjú vámpírunkkal, Károlyi Krisztiánnal aki belopta magát a szívünkbe.
Már több darabban láttuk őt, nagyon tehetséges, ifjú színész. - Vámpírok Bálja, We Will Rock You, Pál utcai fiúk - Ő is kapott tőlem rózsát, aztán pedig mi kaptunk közös fotót. :)





Itt megosztanám Krisztián hivatalos oldalát. Lehet nála sok vámpíros képet nézni a darabbal kapcsolatban, meg persze aki kíváncsi a munkásságára, az ott talál friss infókat mindig. :)



-------------------------------------------------------------------


A japán verzióról... elsőként 2006-ban mutatták be.
most csak pár kép, videó, és rövid megjegyzés - később tervezek egy hosszabb posztot írni róla -

Amit eddig láttam a keleti verzióból, az számomra egy teljesen más feldolgozást jelent, mint ami nálunk itthon van. Vannak elég erős eltérések a két darab között. Kiemelném azt a jelenetet, ahol pl Herbert letámadja Alfrédot. Ott konkrétan egy szál ingben, és alsóban táncikál a színpadon a színész. XD Mikor először láttam elég viccesnek találtam. :) De a japán meleg vámpír is nagyon jól hozza a karaktert. A másik pedig a finálé. A japán valahogy nekem sokkal... bensőségesebb, közvetlenebb.


A japán Von Krolock gróf, Yuichiro Yamaguchi:





































Egy színpadkép:


Herbertet, a meleg vámpírt Keigo Yoshino alakítja:



japán Vámpírok Bálja reklám videók:




Pár dal a darabból japánul:

Teljes a sötét:



Isten meghalt:



Ha szeret a szíved:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése