2018. április 13., péntek

Till Death Tear Us Apart magyar felirat

Még valamikor tavaly jött szembe velem ez a 15 részes, rövid websorozat. Egy-egy része csak 18-20 perc hosszú, így hamar végig lehet nézni a történetet, amolyan csemegeként a hosszú sorozatok között. :)
Ahhoz képest, hogy ilyen rövid maga a történet, és a részek, nagyon kidolgozottak lettek, úgy értve, hogy pörgős, sok helyszínen forgattak.

Gyönyörű, tradicionális férfi ruhák szerepelnek benne.
Ezekről képeket egy külön bejegyzésben fogok gyűjteni: ITT

Műfaja: modern, történelmi fikció
Eredeti címe:  1944锦城骄
Egyéb cím: Love in a Blaze
Alapja egy kínai regény 愉此一生, amit Nan Zhi írt.
Az angol feliratot a Yan Zi Dong International Fan Club készítette.

Liu Yu Sheng eredetileg gazdag családból származó ifjú. Miután nagyapja meghal, a családi vagyont a rokonai szétlopják. Külföldre megy tanulni, majd tanulmányai végeztével újra haza tér. Hogy meg tudjon élni kénytelen tanárként dolgozni.
Ekkor találkozik egy kedves, régi egyetemi barátjával Zhou Yao Hua-val, aki teljesen elhatárolódik a kommunistáktól. Barátja egy tehetős család ifjú örököse, így befogadja házukba a fiút.
Azonban Liu Yu Sheng a kommunistáknak dolgozik... Ezzel kezdetét veszik a bonyodalmak...

Figyelem! A felirat egyáltalán nem profi minőségű, tehát lehetnek benne hibák, félrefordítás, csupán kedvtelésből fordítom.


 

Infó: A felirat a 15 részes videó verzióhoz készült. - azt már nem tudom, nekem honnan van meg - Avistazon és Drama Nice-on megtalálható a sorozat.

Feliratok letölthetők itt:
1. rész 2. rész 3. rész 4. rész 5. rész 6. rész 7. rész 8. rész
9. rész 10. rész 11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész

INDAVIDEÓN online nézhető:
1. rész 2. rész 3. rész 4. rész 5. rész 6. rész 7. rész 8. rész
9. rész 10. rész 11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész


Youtube-on a sorozat megtalálható, de magyar feliratom eddig csak az első részhez került fel: ITT

19 megjegyzés:

  1. Úgy látom ismét egy érdekes történetet mutatsz be nekünk Borbála. Kiváncsian fogom követni. Köszönöm a feliratot és a munkádat. Üdv: Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó!

      :) Igen, igyekszem. Igazából azért esett erre a rövid kis sorozatra a választásom, mert ahhoz képest, hogy egy rész csak kb 18 perces, és összesen 15 része van, egy komplett, részletes történetet kapunk. Tele szép helyekkel, szép tradicionális kínai ruhákkal. :)
      Valamint tradicionális, régi kínai teázót és kertet láthatunk benne, és a régi korok hangulatát is jól visszaadja.
      Remélem tetszeni fog! :) Jó szórakozást hozzá!

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  2. Ha nem haragszol találtam egy oldalt, amelyik jó a feliratodhoz: https://www1.ondramanice.io/drama/till-death-tear-us-apart-detail

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem haragszom. :) Viszont én is írtam, hogy Drama Nice-on megtalálható, a feliratok előtti sorban szerepel, itt a posztban. - csak linket a posztba nem teszek ki, mert volt már belőle bajom -
      De kedves vagy, hogy utána néztél. :)

      Törlés
    2. Nekem nem működik a letöltő link :(

      Törlés
    3. Kedves Yvett!

      Mi nem működik? Ott a blogposztomban a youtube-os link kitéve! Az összes rész onnan letölthető, de dramanice-on is fent van. Annak a linkjét betette itt a hozzászólásoknál Ildikó. Tegyél már meg annyit, hogy kimásolod a linket, és megnyitod egy új lapon! - mert nem klikkelős a link, de attól még az a linkje, ott is megtalálható -

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  3. Kimásoltam, többször is, de folyton errort ír. Yt-ról meg nem tudom hogy lehet letölteni, mert még nem csináltam, de köszönöm a lekezelő választ :/ csak gondoltam jelzem, hogy nálam nem működik Ildikó linkje, amit berakott. Nem értem ezért, miért kell egyből támadni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Yvett!

      Nekem is van elég gondom, meg bajom.
      Kint a youtube-os link, csináltam a nézőknek direkt lépésről-lépésre, képekkel magyarázó útmutatót már többet is, hogy lehet youtube-ról letölteni. Csak esetleg néhány percet kell rászánni, hogy a blogba körül nézzen valaki, mert ott van kint a főoldalon. De ha beírod a google-ba, hogy kell letölteni youtube-ról, akkor is találsz a találatok közt alternatívát rá. Az nem megoldás, hogy: nem csináltam ilyet, nem tudom. És én vagyok a bunkó, amiért megírom, hogy minden segítség ott van kitéve az oldalon, működik is, elolvasható, tessék valamit tenni az ügy érdekében. Mostanság túl sok volt a reklamáló néző, amikor ott volt minden infó kitéve, csak senki nem néz, nem olvas semmit el. És igen, beleuntam, hogy alapvető dolgokkal találtok meg. Meg abba is, hogy csak a késztermék kell mindenkinek, és nem is próbálnak a legtöbben tenni valamit, hogy megoldják, megtanuljanak dolgokat.
      Ez most pont nálad jött ki, de remélem javadra válik a dolog, és megtanulod, mert azzal magadnak segíthetsz nagyon sokat!

      Hogy ne kelljen nézelődni-keresgélni a blogom főoldalán, ez volt az a bizonyos poszt, amiben a nézőknek csináltam egy letöltési útmutatót videókhoz, felirathoz:
      http://shaolinbunny.blogspot.hu/2018/04/lilsubs-video-es-felirat-letolto.html

      Jó tanulást! :)Járj sikerrel!

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  4. Köszönöm szépen.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Darinka!

      Nagyon szívesen! :) Jó szórakozást hozzá!

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  5. Bunny Kedves! Nekem nem engedi a Mega letölteni a feliratot, error-t jelez. Pedig más Megás linket letöltöttem éppen most. Tudnál segíteni? Köszönöm szépen:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó!

      Fogalmam sincs, mi a baj. Szerintem csak megunta a Mega a munkát. :) Nálam minden rendben vele, kipróbáltam.
      Elküldtem neked privát üzenetben FB-on! :)

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  6. Shaolin Kedves! Köszönöm szépen a segítséget és a teljes sorozat fordítását, valamint nem utolsó sorban a munkádat. Indulhat a maraton. Üdv.szeretettel: Ildikó

    VálaszTörlés
  7. Nagyon imádtam!Köszönöm.Megható befejezéssel.Jó a ruhák bemuntatása.Üdv.Magdimama
    !

    VálaszTörlés
  8. Kedves Shaolin Bunny! Köszönöm szépen a feliratokat.
    Üdv: Eugenia

    VálaszTörlés
  9. Ez volt a második kínai sorozat amit valaha láttam, és már a képekkel levett a lábamról. Nem az a típus vagyok aki szereti a múltban játszódó sorozatokat, de ez minden egyes percet megért.
    Az első rész után csak pislogtam, hogy mi folyik itt[kicsit nehezen jegyeztem meg a neveket] de már ekkor beleszerettem a sorozatban. Az első pillanattól kezdve A Yan kedvenc lett, pedig alig szerepelt akkor még, viszont teljesen megfogott a karaktere. A kis titokzatos srác aki alig beszél, és csak úgy előrántja a fegyverét[legelőszőr hogy előkapta már, nem aprózta el:o] és pontosan célt találva lő. A kedvenc részem viszont az volt mikor megjött az erdőből, tele falevéllel a hajában, illetve a ruháján, és ahogy meghajolt fele lepotyogott. Annyira kis ártatlannak tűnő gyerek volt, közben meg simán megöl bárkit.
    Az összes (fő)karakter nagyon szerethetőre sikerült, nem volt olyan pillanat mikor utáltam volna bármelyiket is (ami nálam ritka). A ruhák valami eszméletlen gyönyörűek, [most komolyan honnan lehet ilyet szerezni.], a helyszínek is szépek. Mivel nem nézek kínai sorozatokat, vagyis eddig nem néztem,[ezek után bepótolom] még inkább elvarázsolt az egész. Nagyon sok aranyos, vicces és meglepő rész volt, néhol már eldönteni sem tudtam, hogy most akkor sírjak vagy nevessek. Viszont teljesen odaragasztott a képernyőhöz, és egyhuzamban néztem meg az egészet, bár a részek hosszúsága miatt ez nem volt nehéz. Egy percig sem unatkoztam, mindig történt valami.
    Nagyon sajnálom, hogy csak 20 percesek voltak a részek, szerintem egy normális (45-60 perces) sorozatot is készíthettek volna belőle. Sokkal jobban kilehetett volna fejteni a történetet, és részletesebben bele menni egy-egy dologba. Megérte volna, mind a történet, mind a karakterek és mind a színészek játéka miatt is. A végét egy kicsit összecsapottnak éreztem, de ezen kívül semmi kivetni valót nem találtam. Szerintem nem egyszer fogom még végig nézni a sorozatot.
    Végül pedig még annyit, hogy nagyon szépen köszönöm fordítást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Min!

      Eddig csak te írtál a sorozatról véleményt, ezért a hozzá kapcsolódó nyereményjátékon nagyon sok esélyed lesz nyerni. ;) Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
    2. Kedves Shaolin Bunny!
      Ritka pillanatok mikor bármire is esélyes vagyok. :D De hogy csak én legyek az egyetlen,elég fura._.
      Üdv: Min

      Törlés
  10. Nagyon tetszett a történet. Érdekes karakterek voltak benne, kicsit többet/mélyebben kidolgozva is megnéztem volna belőlük. A ruhák eszméletlen szépek és kifejezetten tetszett a ház és a "titkos" bázis berendezése. Újabban teljesen oda, meg vissza vagyok az asszimetrikus polcozású szekrényekért, na meg látványban a kör alakú ajtókért :D
    Kifejezetten érdekesnek találom ezt a korszakot filmek terén. Mikor még él a kosztümös tradíciós viselet, de már begyűrűzik a nyugat és a "modernebb" dizájn a látványba. Vagy épp az autók, villamos, telefon,stb megjelenése, a háborúk előtt, között és utáni élet.

    VálaszTörlés