2018. február 9., péntek

NYERJ kínai sorozatokkal! :)

Ez már a második játék, amit meghirdetek. Igaz, az elsőnél alig volt jelentkező, de gondoltam népszerűsítem ismét a kínai sorozatokat egy kicsit. :)

Ebben a játékban két sorozat szerepel: PRINCESS AGENTS, PERFECT COUPLE

Annyi a teendőtök, hogy leírjátok a véleményeteket valamelyikről. - de a bátrabbak mindkettőről véleményt alkothatnak :) -
Mit lehet véleményben írni? Bármit. Miért tetszik, mi tetszik benne, milyen a története, hangulata, ki a kedvencetek, miért... stb. Aki látta végig, hogy tetszett neki az egész történet, vagy épp  mi nem tetszett, milyenek a tájak, ruhák, kiegészítők... szóval mindenre ki lehet térni. De az is jó, ha csak egy-egy karakterről fejtitek ki a véleményetek, aki a kedvencetek, vagy akiről akartok írni. Tehát nincs megkötés, csak annyi, hogy ne 2 mondat legyen, hanem hosszabb, kifejtősebb vélemény.

A játékra egész februárban lehet írni. - tehát február 28-a éjfél a határidő -

A véleményetek ide a poszt alá kell megírni! Ha valaki esetleg nem tudná itt közzé tenni valami technikai gubanc folytán, akkor írjon egy mailt nekem ide: ms.tifa@freemail.hu
Az ott beérkezett véleményt én fogom kiposztolni, azzal együtt, hogy ki küldte.

Nyeremények:
3 darab diamond painting festmény szett, amik az alábbi képeken szerepelnek

 


 


 

A diamond painting technikáról írtam egy ismertetőt, amit elolvashattok ITT


A vélemények közül hármat fogok kiválasztani, ami a legszimpatikusabb lesz számomra, tehát mindenki egy-egy képet fog nyerni.


Mindenkinek jó játékot kívánok! :)
 

8 megjegyzés:

  1. szia Tifa! Ide már könnyebben írok, mindkét sorozatot nagyon kedvelem, pontosabban kedvencek. Mivel szabad kezet kaptunk a téma feldolgozásához, megpróbálkozom vele. Kezdjük talán a Perfekttel, hiszen az lassan a befejezéséhez közeledik, és régebbi filmvetítés! Aranyos, vidám zenéje van, ahogy elkezdődik olyan rózsaszin köd...tele humorral,megpróbáltatásokkal. A féltékenység a hatalomért, és a szerelemért való harc ötvözete jellemzi az alaphangot a sorozatban! Az események sodrásában pedig szerepcserére is sor kerül, ami először félreértésekhez majd szerelemhez vezet, de többszöri életveszélyes helyzet közepette. Kiderül, hogy a feleséget nem olyan fából faragták aki elfut a harc elől, ellenkezőleg, nem tétlenkedik, ott van ahol segítség és furfang kell.És ha kell akár oly derekasan férfinek öltözi, hogy a férj a végén majdnem nem találja meg a feleségét xddd. Tudom még nincs végig fordítva a sorozat, de én már láttam végig és egy percig sem unatkoztam. A "rosszfiú" a végén megkapja méltó büntetését, hát szívesen besegítettem volna! A Tájról, mindig eltalálják azokat a helyszíneket, melyekhez ha az életben is , de a film segítségével sikerül eljutni és kigyönyörködni magunkat. A Ruházat is szemet gyönyörködtető, csodaszépek benne a történet szereplői!
    Egyébként nagyon tetszenek a harci jelenetek de ebben a történetben nem ez a mérvadó, viszont rengeteg kacagtató helyzet van. Aki még nem látott ilyen kínai sorozatot, bátran ajánlom megnézésre! Kata58

    VálaszTörlés
  2. Princess...más kategória, a kezdetei már nagyon kemény! A képi megjelenítés elképesztő, mind szin- forma -esemény formájában.
    A Zenéje szinte azonnal fülbemászó és figyelemfelkeltő! főszereplőink még a cselédek is gyönyörű ruhában játszanak amit csak Uruk ruházata múlja túl. A lány pillanatnyi visszaálmodásai egyre közelebb viszik a megoldáshoz, hogy kicsoda is ő, és hogy hogyan lett belőle szolga! DE ügyességének köszönhetően végül Urának jobbkeze lesz.Tetszik a zene, a tájak, viszont a riválisok gonoszkodásaitól, annak minden kelléktárától néha kicsit besokallok...xd. Technikailag, a nagy harci jeleneteknél csak les az ember, hogy hogy lehetett kivitelezni, és hőseink milyen remekül helytállnak minden helyzetben! Kicsit nehéz megélni, hogy az emberi élet akkor is milyen keveset ért, ha szolga volt. szívem szerint egy-két hibbant és szörnyű jelenetet kihagytam volna /de nem én voltam a rendező/ xdd. de mindig remekül eltalálják, hogy mikor nem kellene abbahagyni, én mikor először néztem csak azt vettem észre, hogy vitt magával az események sodrása, és az izgalom. A szolgálatra felkészítés és a párharcok is lenyűgözőek. Elképesztő, hogy a hölgyek is milyen ügyesek, ha harcművészetről van szó! Kedvenc hősnőm pedig már nem egy sorozatban brillírozott. Na persze a férfiakról nem is beszélve! Remélem még más modern sorozatokban is viszontlátjuk őket! Kata58

    VálaszTörlés
  3. Princess Agents
    Nem túl régen nézek kinai sorozatokat, de alapvetően nagy kedvencek.
    Nagyon kedvelem a női főszereplőt, már több sorozatban láttam. A történet vezetése izgalmas, és természetesen nagyon idegesit, hogy a legfeszültebb pillanatban ér véget a rész. Kiemelném a diszleteket, a tájak szépségét, és nagyon szépek a jelmezek.
    Mint már emlitettem, a női főszereplő nagyon kedves nekem, mert manirok nélkül alakitja a figurát, és nagyon kiváncsian várom, mikor fog ráébredni valódi személyazonosságára.
    A férfiakról...szeretem, hogy nem a számunkra igazán közismert arcokkal találkozom, ahogy azt is, hogy életkoruk sem a huszas években van. Érett, játékot láthatunk, és nagyon megragad a férfi főszereplő visszafogott játéka, mert látványosan igaz, a kevesebb több. És ez igaz a leánykát folyamatosan megmentő túszhercegre is, mert bár kvázi egy mindig vidám figura, érzem a háttérben lapuló keserűséget a vidámság mögött.
    Mindig szoktam mondani, hogy a negativ szerepeket a legkönnyebb eljátszani, még akkor is, ha egy csodás magánember a szinész...nos, itt eléggé ez a helyzet, a negativ szereplők valóban gonoszak.
    A mellékszereplők kiválóan segitik a vezető figurák játékát, az alakitások összesimulnak, a mellékszereplők figurája létjogosult a sorozatban. Ez a forgatókönyviró és a rendező kiváló közös munkálkodását tükrözi, és persze a szinészekét is, akik a saját szerepüket a helyén kezelik.
    Szép a zene, nem túl bonyolult, ezáltal kiváló hangulatfestő eszköze a sorozatnak. Szeretem az operatőr munkáját, a képek segitik és fokozzák a szöveg tartalmának jobb megértését még akkor is, ha netalán valaki felirat nélkül nézi a sorozatot, eredeti nyelven.
    Összefoglalva mindenkinek bátran ajánlom, aki az izgalommal járó kikapcsolódást kedveli a képernyő előtt.

    VálaszTörlés
  4. én a Perfect Couple sorozatot néztem meg igaz a te felirataid után googlés fordítással ezért ha végig meg lesz a felirat újra megnézem
    A két főszereplőt modern sorozatban láttam ezelőtt a sorozat előtt így egy kicsit fura volt Wallace Huo-t kissé ügyetlen főhősként látni( őt a Love me if you dare-n láttam eddig ) viszont Tiffany Tang még női szemmel is gyönyörű ezekben a kosztümökben (nekem itt jobban tetszett mint a My sunshine,Diamond Lovers-ben)a ruhák és tájak szépségesek (szerintem ez az egyik erősségük)itt a humor és a romantika remek nagyon sokat nevettem észre se vettem és már a 15 résznél jártam a 20 résztől addig volt a te feliratod már nem mindent értettem de imádtam hogy boldog volt a vége is az biztos hogy körbe nézek a két főszereplő kosztümös sorozatai közt remélve hogy találok magyar felirattal belőle .
    A princess agent sorozatra már mikor adták akkor fel figyeltem és titkon reménykedtem talán valaki el vállalja és így is lett !! Persze mit tagadjam ami miatt először ránéztem a benne lévő hercegek voltak és emlékszem a farkasos rész trailerét láttam mikor rá eresztik őket a lányokra ott már azt mondtam hűha ezt látnom kell !itt viszont még várok a feliratokra úgy kb a feléig legalább!Míg olvastam a hozzá szólásokat rájöttem hogy én a sorozatokban felcsendülő zenékre nem is figyelek a főcím zenéjén kívül még csak nem is emlékszem rájuk (nem csak ezeknél a sorozatoknál egyetlen sorozatnál sem !)Azzal magyarázom hogy annyira arra figyelek mi megy a történetben és annyira leköt maga a táj és kosztümök szépsége hogy nem is hallom őket meg .Hát nem hiszem hogy írásom teljesen meg felel feltételeidnek mert nem igazán kritikai jellegű.Én a sorozatokat kikapcsolódásként nézem puszta szórakozásból a választásaimnak pedig 4 fő pontja van 1/tetszenek benne a főszereplők és elsőre fogjon meg a képi világa (ruhák,tájak )2/elolvasom a tartalmi ismertetőt ha nincs addig keresek kérdezek körbe míg meg nem tudom nagyjából miről fog szólni szeretem az akció jeleneteket is 3/nem rajongok a drámai befejezésért ezért előnybe részesítem a boldog happy endet de itt persze vannak kivételek igaz nem sok!4/maga történet a pergése az események sora kössön le annyira hogy végig is nézem hiszen főleg a kinai kosztümös sorozatok igen csak hosszúak a Perfect Couple sorozatnál ez megvan a másiknál pedig úgy gondolom az 1-2 pont már meg van a többi majd kiderül

    VálaszTörlés
  5. Princess Agents
    Elöl járóban azt kell rólam tudni hogy letöltős vagyok nem szeretek online nézni semmit,és csak akkor szoktam megnézni egy sorozatot ha már meg van az összes rész! Na itt nem !!Elsőre bele szerettem!! Részről részre alig várom a fordítást! Aztán úgy a 10.résznél meg találtam a Vikin! Két napig nem aludtam szinte semmit ,de átrágtam rajta magam fordítóval!!Nagyon tetszik a történet izgalmas, lendületes, érdekes, változatos.A színészek is nagy szerűek Zhao Li Ying már ez előtt is nagy kedvencem volt,de Lin Geng Xin és Shawn Dou Xiao-t is nagyon meg kedveltem!!Nagyon szépek a díszletek de a Kinai sorozatoknál ez megszokott és el várható.Vannak kedvenc jeleneteim pl mikor Yan Xun mesél a börtönben Yanbéról Achu-nak!Vagy a Yuwen Yue és Xing'er Kunfu gyakorlata az ágyban!Aztán mikor bevallja neki hogy szereti!Úgy gondolom bárki aki megnézi rögtön bele szeret már az első rész után !Megkel említenem még a negatív szereplöket is az eleinte naiv elkényeztettet kis hercegnőt ,és a gyűlölködő kifejezetten gonosz ,irigy Yuwen Huai akit Wang Yan Lin remekül hoz! Összességében egy remek dinamikus sorozat kitűnő szinészekkel, csodás tájakkalés diszletekkel!

    VálaszTörlés
  6. Perfect Couple:
    Mint tudod nagy kedvencem és mindig nagy örömöt okoz minden egyes részének a fordítást megkapni tőled! Szerethető szórakoztató és lebilincselő sorozat. Minden van benne, amit legtöbben szeretünk, romantika izgalom akció és meg annyi kacagtató jelenet. Káprázatos környezetben és kosztümökben, valamint csodálatos haj és ékszer költeményekben (nekem ezek a gyengéim) tudunk gyönyörködni a hozzá illő zenei aláfestéssel, miközben a történet magával, ragad még fordítás nélkül is! A szereplők számomra nagyon jól adják vissza a karakterek megformálását, Wallace Huo a tudálékos és arrogáns fiatal ura, Tiffany Tang cserfes talpraesett és egy mindenek előtt igen bátor harcias fiatal hölgy alakítása nagyon megfogott. A mellékszereplők is jól veszik az akadályokat és még az alapjában ármánykodó és gonosz karaktereket se lehet úgy szívből utálni, főleg ha az ő szemszögükből nézzük a dolgokat! Maga a történet bohókás és véresen komoly események sorozata. Yu Qi Ling (Tiffany Tang) álruhában a nevelő anyja vérszerinti fiának a keresése miatt érkezik a fővárosba, ahol már az elején-tudtán kívül összefut azzal, akit voltaképpen keres, Jin Yuan Baoval (Wallace Huo), és kisebb konfliktusba keveredik ezen okból. És miután belopakodik Jin birtokra szó szerint az események közepébe zuhan, és helyett cserél a birtok urának leendő hitvesével, aki menekül a házasság kötés elől, mert mást szeret. Ezzel a házassággal kezdődnek a bonyadalmak sorozatai, hogy miként tudja a vadóc fiatalasszony megoldani a számára ismeretlen dolgokat úgy, hogy közben ne lepleződjön le és ne veszélyeztesse az immár csalódott igazi mennyasszonyt, aki visszatér és a legjobb barátja és szövetségese lesz a küldetésében. A történetet sok eseménnyel bonyolítják, lesz itt üldözés, orgyilkosok, leánykereskedők, önfeláldozó szerelmesek és felségárulók is. Nem szeretnék bővebben írni róla, mert inkább azt ajánlom, nézze meg mindenki és szórakozzon rajta ugyan olyan jól, mint én, még akkor is, ha a fordítása még nem teljes. Elárulom, hogy már vagy hatodszorra nézem végig, mivel annyira szeretem.

    VálaszTörlés
  7. Perfect Couple

    A sorozat 11. részénél tartok jelenleg. Nagyon szeretem a kosztümös sorozatokat. Ennél már az ismertető is felkeltette a figyelmemet: hogyan lehet véletlenül férjhez menni valakihez??? Jó humora van, sokat nevetek rajta. Ez már magában egy jó pont.
    Tetszenek a karakterek is. A főszereplők ellentéte (gazdag,elkényeztetett, művelt, jóképű, beképzelt városi fiú kontra szegény, iskolázatlan, életrevaló, szép, vidéki lány) már eleve sok lehetőséget tartogat magában. Azon morfondírozom, hogy ők ténylegesen házaspárnak számítanak-e, hiszen a szertartás meg volt, a nászéjszakát is elhálták a külvilág szerint viszont a lány másnak adta ki magát. Szurkolok nekik bár hosszú út áll még előttük, hogy összecsiszolódjanak de mindketten sokat tanulhatnak a másiktól.
    Szeretem a második párost is (doktor és az igazi menyasszony), nekik legalább annyira szurkolok, mint a főpárnak.
    Jó, hogy nem a palotában játszódik, ahogyan sok kosztümös sori, mert így sokkal szabadabban lehet játszani a történettel, helyszínekkel.
    Egy kis nehézséget okozott, hogy honnan töltsem le a sorozatot de szerencsére az ondramanice.io oldalról sikerült a részeket megszereznem. :)
    A másik sorozat első két részét is megnéztem, már most tudom, hogy azt is imádni fogom.
    Köszönöm szépen az eddigi fordítói munkádat. A Cruel Romance-ot nagyon szerettem, sok szép percet szereztél vele. (És a nyereményjátékot is köszönöm, már csak azért is, mert felhívtad a figyelmemet a diamond painting-re.)

    VálaszTörlés
  8. Princess Agent
    Ez már egy teljesen más hangvételű sorozat, a történelmi kosztümös látványvilága igazán magával ragadó, kitűnő szereposztással és történettel, viszont nem ajánlanám a finomabb lélekkel rendelkező nézőknek, mert a drámai jelenetekben nem fukarkodik a sorozat, és ezek képi bemutatása is igen élethűre sikerült. Nagyon tetszenek a szereplők kosztümjei és azok kiegészítői a frizurák sokszínűsége, ami férfinél és nőnél is varázslatos számomra. Szokatlan módon (mivel nő vagyok) imádom a különböző fegyvereket különösen a kardokat és íjakat (ezek a gyengéim) nagyon változatosak. Természetesen igen jól használják a szereplők a sorozat harci jeleneteiben, amik nagyon látványosan vannak kivitelezve a férfi és női szereplők által egyaránt. Maga a történet elég zűrzavaros időben játszódik, mikor bármi megtörténhet az egyszerű emberekkel. Sajnos az is, hogy céltáblának használják a nemesek az ember leányát, viszont hősnőnket igen csak keményfából faragták és szerencsére megmentőre is akad az egyik herceg személyében, akinek szolgálatába kerül. Az ifjú Jing Xiao Liu igen csak rejtélyes múlttal rendelkezik, amivel még ő maga sincsen teljesen tisztába mivel nem emlékszik rá. Az őt befogadó Yuwen Yue által pedig bekerül a nemesek fondorlatos és kegyetlen párharcai közepébe. Megpróbál mindig a jó oldal segítségére lenni és segíteni azokon, akik közel kerülnek hozzá. Érzelmi szála is kicsit hullámzó a filmnek vannak nagyon szerethető és nagyon-nagyon utálható karakterek (nekem szó szerint gyilkos indulataim támadtak néhányuktól). Romantika is szövődik bele, hiszen ketten is szemet vetnek a lányra, de hogy jól választ már csak a végéből derül ki. Nekem egyetlen hátulütője volt a filmnek, szerintem nagyon sok nyitott kérdést hagytak megválaszolatlanul és ezért reménykedek abban, hogy lesz majd folytatása.

    VálaszTörlés