2019. március 24., vasárnap

Winter Begonia

 

Kedvenc kínai témáim egyike a kínai opera, azon belül is a pekingi opera.
Még részletesebben pedig azokat a színészeket nagyon tudom csodálni, akik női szerepeket játszanak. - merthogy ott férfiak adják elő a női szerepeket is -

Akadnak olyan keleti filmek, amikben megjelenik ez a szép művészeti ág, illetve már találkoztam olyan sorozattal, amibe ugyancsak belecsempészték a témát kisebb-nagyobb részben.
Ha filmről van szó, akkor mindenkinek alap darab a témában az: Isten veled, ágyasom!
Sorozatot így fejből csak hármat tudok, amiben láttam: The Mystic Nine, Strange Hero Yi Zhi Mei,
The Chronicles of Town Called Jian.

 A The Mystic Nine-t habár nem láttam, de szerintem abban is elég erős a történetnek az a szála, ahogy az operaénekes, és a tábornok kapcsolatát bemutatják. - mert hasonló lehet ahhoz, mint ami majd a készülő sorozatban lesz - Erről van egy szép klip is:




 ................................................................


 

No, de akkor lássuk, mit tud a Winter Begonia!

Pár infó a sorozatról:

Eredeti címe: 鬓边不是海棠红 
Műfaja: dráma, romantikus, kínai opera téma is megjelenik benne
55 rész, elvileg 2020-ban jelenik majd meg, most kezdték forgatni

Ez egy danmei regény alapján készülő sorozat. Erről azt kell tudni, hogy az eredeti írás konkrétan egy kínai BL. Maga a sorozat persze nem az lesz, így nem kell annak sem mellőznie a  megnézését, aki nincs kibékülve a homoszexuális témával. Azt írják külföldi oldalak, hogy legfeljebb bromance kategória lesz, és valószínűleg a történet írását a már említett Isten veled, ágyasom! c. film ihlette.


 egy videó a sorozatról, ez még nem a trailer


Az egyik főszereplő (Yin Zheng) a pekingi opera színésze, aki női szerepeket játszik, és akit szoros barátság fűzi egy gazdag üzletemberhez (Huang Xiao Ming). - az eredeti regényben ők a szerelmespár -
Pár sort a tartalmáról:
Az 1930-as években játszódik. Shang Xirui a pekingi opera színésze elhatározza, hogy ő márpedig híres lesz. Az egyik előadás alkalmával megakad rajta a szeme egy gazdag üzletembernek, Cheng Fengtai-nak akit elbűvöl az opera világa. Az ő segítségével a színész újjáépíti a régi társulatát, és fiatal tehetségeket fedez fel. Aztán a japánok 7 év múlva megszállják az országot, így mindketten azért küzdenek, hogy szeretett városukat, és az operát meg tudják őrizni.

 Pár kép a sorozathoz kapcsolódóan:




 

 

 Szerintem az egyik legérdekesebb sorozat lesz jövőre. :) Persze, ha akkor meg is jelenik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése