2014. október 29., szerda

Kínai teaház a Kodály Köröndön

Ha nézelődök neten, mindig felfedezek magamnak valami számomra új, keleti dolgot Pesten.
Legújabb felfedezésem egy kínai teázó volt:  Körönd Teaház. - Bp, Aradi utca 53, a Kodály Köröndnél -

Kínai teázóban még eddig nem voltunk, így ez az első ilyen élmény volt. XD Nem csalódtunk, cseppet sem.
Mondhatni teljesen családias, baráti volt maga a hely, a légkör, és a tulajdonos kínai házaspár is.

Szombat kora este értünk oda, belépve az ajtón a köszönés után egyből az emeleti részre invitált minket a háziasszony, hogy menjünk fel.
Maga a hely két részre oszlik, van egy nagyobb, lenti része, ott kisebb-nagyobb társaságok is elférnek asztaloknál, fent az emeleti pultnál pedig pár asztal van, ahol kettő-három fő tud leülni egy-egy asztalhoz.
Nagyon sokféle tea van - fajtáját tekintve: kung fu, zöld, fekete, gyümölcs -
Júlia könyvében olvastam kínai teáról, úgy emlékeztem, hogy a pu-erh kung fu teát írta, így gondoltam, azt kipróbálom. :) Nekem, aki jobbára inkább csak gyümölcs teát iszik, elég merész vállalkozás másfajta teát kóstolni, mert megvan az esélye, hogy nem fog ízleni. De ez egész jó volt.
Barátnőm gránátalmás zöld teát választott, amibe én is belekóstoltam. Az annyira ízlett, hogy végül abból vettünk, plusz mellé még a gránátalmás gyümölcsteából egy kis zacskónyit.
A teákból lehet venni, így otthon elkészíthetjük a teaházban fogyasztott teákat.

Pár fotó, amit már itthon készítettem:


 gránátalmás gyümölcs teagránátalmás zöld tea


Miközben teáztunk pár mondatot velünk is váltott a tulaj, An Si, és felesége. Mindketten nagyon közvetlenek, és barátságosak.
Pont előző nap volt náluk teakóstoló nap, ami szóba került, de az egybeesett a pénteki kínai programunkkal, így arra nem tudtunk elmenni.
Kedvesen megkínáltak minket a tea mellé egy kis tál rágcsálni való maggal, amit elfogyasztottunk, miközben beszélgettünk, és teázgattunk. - ezt ajándékba kaptuk -
Az itallapon szerepelnek édességek, ételek. Mivel ez nem csak teázó, hanem lehet kérni ételeket, igaz, nem úgy működik, mint egy étteremben, hogy van egy vaskos étlap, és abból lehet választani. Itt néhány fajta étel van, viszont igazi, házias kínai ízeket kap, aki megkóstol valamit. - olvastam egyéb véleményeket a teaházról -
Mi most desszertnek sült banánt kértünk, ami nagyon finom volt. :)
Az ételekkel kapcsolatban annyit kell tudni, hogy ott akkor, frissen készítik el, szóval előfordul, hogy kicsit várni kell rá, illetve aki enni is szeretne, az előtte jelezze ezt telefonon, és adja le a rendelését. :)

Aznap magammal cipeltem az egyik shaolin kabalát, amit készítettünk Sisivel, egy fotó erről:A kínai házaspár nagyon kedves volt, 1-1 kínai sütivel is megkínáltak minket, ami ugyancsak ízletes volt. :)

Még biztos, hogy vissza fogunk ide térni, mert nagyon jó hely, nem csak a fogyasztott dolgok voltak finomak, hanem a kiszolgálás is kedves, barátságos volt, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Plusz még egy írás a teaházról: ITT

A teaházról, és a tulajdonosról pár fotó: ITT

A teaház weboldala: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése