2020. november 15., vasárnap

Why R U Going? 3. rész - Saint és Zee kalandjai

 

 

Két thai színész/énekes/model sráccal kelhettek útra, ha megnézitek a 3 részes kis vlogsorozatot.

Saint Suppapong, és Zee Pruk kalauzolja a nézőt Thaiföld két nagyobb városában, Chiang Mai-ban, és Chiang Rai-ban. Ezek az ország északi részén találhatóak, az utóbbi Zee szülővárosa. Velük tarthattok helyi ételeket enni, helyi templomokat meglátogatni, taxizni, majd az utolsó részben Zee családjához is ellátogatnak, és egy kisebb fellépés sem maradhat ki. Tartsatok velük! :)

 

Zee és Saint

 

A harmadik részben Chiang Rai-ba utaznak, Zee szülőhelyére, ahol ő is már rég járt. Ez az út inkább személyes, mint látnivalókban gazdag. Zee szüleihez visz az útjuk, sok finomságot esznek, játszanak a kutyákkal, sétálnak, bolondoznak. Végül pedig Saint fellépésére mennek el. Majd Meng Rai király emlékművénél róják le tiszteletüket, és irány a reptér...

Figyelem! A felirat egyáltalán nem profi minőségű, tehát lehetnek benne hibák, félrefordítás, csupán kedvtelésből fordítom.  

MAGYAR FELIRAT ITT: WHY R U GOING? 3. rész magyar felirat

A videót youtube-ról tudjátok letölteni: ITT

ONLINE megnézhetitek: ITT

(Kivételesen engedélyt adtam rá, hogy felkerüljön. Koon Chai érdeme a videó hardsubolása, és feltöltése.)

 

 PLUSZ RÁADÁS: találtam youtube-on olyan videókat, amit a vlog felvételén kívül csináltak a srácokról Chiang Rai-ban. :) Akinek szimpatikusak, és szeretne róluk többet látni, azok ne hagyják ki! :) 

Itt tudjátok megnézni az első videót: SAINT ÉS ZEE CHIANG RAI-BAN

Egy idézettel, és a másik videóval zárom le a vlogsorozatot:

 
"Fel tudjuk építeni ezt az álmot együtt,
örökké kitartunk egymás mellett.
Most már semmi nem állíthat meg minket."

 



................................................................................................................................

Pár információt, képet összegyűjtöttem a harmadik részhez kapcsolódóan.


Songkran:

"Sawasdee pii mai! – így hangzik thai nyelven az újévi jókívánság. „Boldog új évet!” – hallják majd számtalanszor és mindenfelé azok, akik a Songkran három napja alatt látogatnak Thaiföldre.

Az április 13-tól 15-ig tartó Songkran nem csupán a királyság legnagyobb és legfontosabb ünnepe, hanem olyan élmény, amelyet Thaiföld szerelmeseinek legalább egyszer az életben meg kell tapasztalniuk.
Songkran idején összegyűlnek a thai családok, együtt ünnepelnek a barátok és sokan áldozatot mutatnak be a helyi szentélyekben. Bangkok lakói ilyenkor vidékre utaznak, felkeresik szülővárosukat. Az ünnep alatt így szokatlanul csendessé és forgalommentessé válik a thai főváros.
A Songkran legismertebb hagyománya egy tömeges és roppant zajos húsvéti locsolkodásra emlékeztet. Az eredeti szokás szerint a Buddhákra öntött vizet kis poharakban kellett felfogni, és az így megszentelt folyadékot a családtagok óvatosan egymás vállára csurgatták, hogy jó szerencsét hozzon. Ez mára óriási utcai vízi csatává nőtte ki magát.
Az utcák országszerte vízi csatatérré alakulnak, ahol hawaii inges férfiak és nők lövöldöznek hatalmas vízipisztolyokkal, sőt sokszor vízágyúkkal, és van, aki jeges vízzel teli vödrökkel indul harcba. Az alapos zuhany után még egy áldás következik: krétaporos támadás egymás ellen. A Songkran idején Thaiföldre látogatók olyan élményre számíthatnak, amelyet nehéz lenne bármihez is hasonlítani."

Ha rákerestek a "water splash festival"-ra, akkor találhattok képeket erről az őrületről. XD



Rambután:  

A rambután vagy hamis licsi Délkelet-Ázsiában honos. A licsi, longána, a pulaszán és a mézbogyó rokona; a trópusi síkvidékek lakója, ahol a licsi nem terem, termése is nagyobb. Hosszú, puha tüskében végződő szemölcsök borítják.


 

Durián:

A durián eredeti előfordulási területe Indonézia szigetvilága volt, azonban manapság sok más szigetre, valamint Ázsia déli és délkeleti részeire és Ausztrália északi és északkeleti részeire is betelepítették. Nemzetségének a legismertebb és legtöbbet termesztett faja. Sok helyen fontos gyümölcsnek számít. Arról lett nevezetes, hogy a gyümölcse egyesek számára visszataszító bűzű, míg másoknak kellemes illatú.



Királygyümölcs (mangosztán):

Délkelet-ázsiai eredetű örökzöld fa, illetve annak termése. Gyümölcse jellegzetes ízű, édeskés, rostos, a citrusfélék gyümölcséhez hasonló módon lédús. Sötét lilás-vöröses színű külső héja (exokarpium) nem ehető. A fák 5–6 év után kezdenek el termést hozni, eleinte 200–300 gyümölcsöt, később akár 3000 darabot is és akár százévesen is teremnek még.  Termésének fehér húsát fogyasztják, konzerv és gyümölcslé formájában is kapható. 


 

Meng Rai király:

Észak Thaiföld területén a XIII. században a Lanna Királyságot Meng Rai király alapította, melynek a fővárosa Chiang Rai lett.

 


Igaz, ez nem volt a vlogban, de szeretnék még egy plusz infót hozzátenni, mivel Chiang Rai látnivalóiról nem esett szó. Ami engem elsőre elvarázsolt, ahogy keresgéltem a neten, az a Vat Rong Kun (Fehér templom) volt. Egy kép róla:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése