2018. október 11., csütörtök

3D-s kirakók: keleti épületek

 

Már elég régen ki akartam tenni a blogomra a 3D-s kínai pavilont, amit még a Shanghai-ról szóló kiállításon vettem a Hopp Ferenc múzeumban. A vitrinben össze volt rakva két fajta keleti épület, és nagyon megtetszett. :)
Keleti épületeket, tárgyakat is lehet 3D kirakóban vásárolni. Az itthoni játékboltok polcain igaz ritkábban találkozik vele az ember.
Ezek nagyon pofásan néznek ki, és ha éppen nem akarjuk szem előtt hagyni, akkor szét lehet bontani. De alkalmakra vagy díszíteni vele a polcot, bármikor összerakhatóak.

A múzeumban akkor kapható két épület egy kínai pavilon, és a Honpo-Ji pagoda volt.



 

 A két kirakó forgalmazójának linkje, ahol meg lehet vásárolni őket: 
kínai pavilon: ITT    Honpo-Ji pagoda: ITT


Szerintem ajándéknak sem utolsók olyan rokonnak, barátnak, aki szereti a keleti dolgokat. :)

Mivel a pavilon van meg nekem, arról tudok nyilatkozni. Nagyon szép, mutatós darab. Élénk színekkel, minőségi, vastag, fényes kartonból vannak a különféle részei, amiből össze lehet állítani. A nyomtatás elsőosztályú, semmi panasz nem lehet rá. Tényleg minőségi munka.
Tehát a hasonló kirakóknál erre kell számítani, ha valaki rászánná magát. Persze ezért kerülnek jó pár ezer forintba. Az árak attól függően változnak, hogy mekkora méretű, és hány darabos kirakóról van szó. A nagyméretű, és sok darabosokért akár 27 ezret leszurkolhat a vevő. - erre majd mutatok példát - De a kisebbek 3-4 ezerért már kaphatóak. - a pavilonom ha jól emlékszem 3000 ft volt -

Pár saját fotóm, hogy néz ki a kirakó, mikor még vadi új, és nincsenek a részei kiszedve a perforált lapokból:






















Itt az utolsó képen látszik, hogy a minták szép dombornyomással vannak kialakítva.

Ábrás leírást, rajzot ugyancsak tartalmaz a kirakó doboza, szóval mindenki össze tudja rakni, még az is, akinek nincs nagy kézügyessége.

Akit érdekel a téma, az ebay-en, aliexpress-en, illetve Amazon-on nézzen szét, mert ott lehet kapni sokféle keleti épületet, tárgyat 3D kirakóban. :)
Javaslom a CubicFun Toys termékeit. A gyártó termékei itt: CUBICFUN TOYS
Természetesen van magyar vonatkozása a dolognak, mert híres épületeink közül párat lehet kapni itt ezen a külföldi oldalon. Az Országház, és a Mátyás templom, amit felfedeztem az épületek között. :)

Mutatom a nagyon részletes, sok darabból álló, nagy kirakót, ami Suzhou egyik szép kertje. - ez kerül kb 27 ezerbe -



Hasonlóan részletes, nagyobb kirakó:



Még pár keleti épület, amit meg lehet venni. Természetesen nem csak kínai, hanem japán híres épületek, sőt egyéb keleti nemzetek híres épületeit is lehet kapni. - indiai, tajvani, stb -

 


 


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése