2020. május 30., szombat

Kínai sorozat: Legend of Awakening


 

Ritkán szoktam külön posztot szentelni a sorozatoknak, csak ha valami nagyon megtetszik.
Ennek a sorozatnak sikerült nagyon felkeltenie az érdeklődésemet.




Először a trailert láttam, amiről azt gondolom, hogy:
Szerintem az egyik legjobb, amit mostanság néztem, sőt! Baromi jó, hogy ritmusra bevágják a pörgős jeleneteket, no és látványos helyeket, bunyókat mutatnak pár pillanat erejéig.
A zene, ami szól alatta, az meg hab a tortán, nagyon tetszik, de sajnos nem tudtam kinyomozni, hogy mi lehet. A sorozat hivatalos OST-i közt nincs. Arra a következtetésre jutottam, hogy ezt direkt a trailer alá készítették, a We are the warriors! sorral együtt. XD


 Young heroes - Wang Su Long

Aztán egyből utána a sorozat openingje került terítékre, akkor már biztos voltam, hogy ezt meg fogom nézni magamnak. Maga a zenéje is fülbemászó szerintem, de úgy az egész tetszik, a videóval együtt. Nem tudom... van egy bizonyos hangulata, ami megtetszett.
A dal szövege is nagyon ott van, mert pont arról szól, ami igazából maga a wuxia. Ez egy igazi wuxia dal. :) Ha lehet ilyet mondani. Pontosan arról szól, ami ennek a stílusnak az alapja. Egy hősről, aki akár az életét is feláldozza másokért, és harcol is, ha kell. Persze teszi ezt sok nemes erényt felmutatva. Szerintem ennyire még nem éreztem egyetlen dalon sem, hogy olyan nagyon illene a wuxia harcosok világához, mint ez. :)

Azt már itt az elején leírom, hogy aki szerette a PRINCESS AGENTS történetét, annak feltétlen ajánlanám ezt a sorozatot! Szerintem hasonló kvalitással bíró szeretetcsomag. :)
Mindenben... színészek, helyszínek, mindenféle kütyük, érdekes karakterek, titkok.
Ami nekem az egyik szívem csücske benne, az a harcművészeti akadémiák, iskolák mesterei. Ez ebben plusz, mivel a története is erre épül igazából. Különleges harcosok történetét, egy egész csapatot - 6 harcos -  ismerheti meg az ember közelebbről.




Ami nálam végleg eldöntötte, hogy nézős lesz, az összességében, a fent említett két dolgon kívül (trailer, és az opening videója, dal):
 Egyből sikerült az egyik icipicit mellék karaktert kiszúrnom. Ő is főszereplője a sorozatnak - mivel ez a sorozat több főszereplős rendszerrel készült, azaz van kettő darab fő főszereplő elvileg, meg mellettük még 4 karakter, akik ugyanúgy főszerepet játszanak igazából. 
A fenti videókban látható, zöld ruhás karakter, aki nálam betalált. :) Mo Lin-nak hívják a történetben.
Ő egy kicsit szerencsétlenke az elején. Konkrétan jókat lehet szórakozni rajta. :) De talán ő a legösszetettebb karakter, és a legszuperebb képességgel rendelkező harcos. - most nem lövöm le, hogy mit tud, majd egy külön bejegyzést muszáj lesz írnom egyébként is a karakterekről, mert ennél a sorozatnál kell egy kis magyarázat, hogy világos legyen, mi miért, és micsoda -


https://i.imgur.com/LFSA6fi.jpg


Anno nem néztem az Ever Night c. sorozatot, viszont ismerem persze, és tudom, hogy sokan nézték/nézik. Az abban főszerepet játszó fiatalka srácot (Chen Feiyu) most aztán közelebbről szemügyre vehettem itt, mivel ő a főszereplő, Lu Ping. Az tűnt fel, ahogy néztem... a nagy kedven mongol énekesemre hajaz. Az arca is, de inkább akkor, amikor játszik, tehát a mimikája, és a mozdulatai, ilyesmi. Pont ugyanannyira laza, és flegma tud lenni, mint Ayunga. XD
Mutatok egy páros képet róluk:
 

Az utolsó, ami nagy húzóerő volt, az a: mester.
Aki látott már kínai vagy hongkongi wuxia filmeket, azokban tutira legalább egyszer szerepelt egy idősebb, szórakozott, és baromi sok piát ivó, bölcs mester. XD Na, ez a karakter a történetben nem csak 1-1 részre tűnik fel, hanem egyik állandó mellékszereplő, szerencsére. Nagyon csípem, annyira jó arc. :) Egyébként kínai történetekben nekem az abszolút kedvenc mellékkarakterem. Szerintem szórakoztató, és humoros is, ha jól csinálja a színész.
Ami sokak számára meglepetés lesz, akik majd nézni fogják, hogy ki alakítja a részeges mestert...
A Cruel Romance egyik fő mellék karaktere ő, aki nekem már ott is nagy kedvencem volt. Han Chuan ugye megvan mindenkinek, aki látta? :) Nos, itt annyira nem lesz elegáns. XD


 https://alchetron.com/cdn/tse-kwan-ho-4a7c6270-d671-4278-9016-ef34470c176-resize-750.jpeg



Nagyjából összefoglalva ezek miatt kapott tőlem esélyt, amit nem bántam meg belenézve sem.

Még itt a végén ejtenék pár szót a külföldi blogokon, oldalakon olvasott véleményekről.
Tényleg csak röviden:
Alapvetően olvastam olyan kritikákat, miszerint ez a sorozat nagyon jó darab, érdemes megnézni. Ami bennem megmaradt, amikor azt írták, hogy nagyon jó karakterfejlődések vannak benne, és a főszereplő karaktere végre nem a tipikus jófiú, aki mindenkit meg akar menteni, hanem olyan, aki elsősorban magáért teszi, ami tesz, nem akar még csak jónak látszani sem. Persze neki is megvan a saját titka. Másik amit megjegyeztem, hogy mindennek megvan a maga helye, és feladata, szerepe, minden tárgynak, kelléknek. Nincs túldíszítve, csicsázva, hanem tényleg ha mutatnak valamit a képernyőn, az szerves része az egésznek. No és Mo Lin-ről pedig azt írta valaki, hogy elég sok sorozatot látott már, de talán olyan jó karaktert, mint ahogy az övét összehozták, még eddig nem. Szóval ezek után már tényleg nagyon kíváncsian várom, mi fog vele történni a sorozat 48 része alatt.


6 megjegyzés:

  1. Annyira jó és fülbemászó az ost, a szövege is nagyon tetszik.
    Várni fogom a történetet. :)
    Kap esélyt, hogy a princesst letaszítsa nálam a trónról, bár nem lesz egyszerű dolga :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Yumi!

      Igen, nekem most az openingje a legkedvencebb dal, amit hallgatok. De van még egy jó dal az OST-k között. Bár mindegyik szép, csak annyi lassú dalt csináltak hozzá, hogy az egyedüli, ütemesebb, az az openingje.
      Remélem majd tetszeni fog! :)
      Kíváncsi leszek a véleményedre! :) Mert a Princess Agents-et is nagyon szeretted.

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  2. Ez nagyon jó összefoglalás és egyben ismertető volt Borbála :) nagyon élveztem, ahogy olvastam a különböző karaktereket. :) köszönöm, hogy ezt a sorozatot választottad :) további Áldott szép napokat kívánok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsu!

      Köszönöm! Örülök, hogy tetszett. :)
      Ismertetőt majd külön írok még hozzá, az a feliratos oldalon lesz kitéve, a sorozat dalaival, és azok fordításaival.
      Jó kis karakterek vannak benne, remélem tetszeni fog!
      Minden jót kívánok viszont! :)

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  3. Szia! David Isaac & Andrew Ryan- We are warriors című száma van a trailerben ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia kedves ismeretlen!

      :) Ó, köszönöm szépen a megfejtést! Rá is keresek!

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés