2012. október 6., szombat

Fearless & Hero

Két nagy kedvenc film, ami számomra alap darabnak számít. - Persze nem mindenki lelkesedik a keleti filmekért, és nem is mindenki érti meg őket, így réteg filmeknek mondhatóak sajnos. -

Idézet a Hero c. film kapcsán:



„A kardforgatás első eredménye: a kard és gazdájának eggyé válása. Ha ez az egység megvan, akkor egy fűszál is lehet fegyver!
A második eredmény: amikor a kard a gazdája szívében létezik és független a kéztől. Akár száz lépésről is meg lehet ütni az ellenséget, puszta kézzel!
A kardforgatás végső eszménye: a kard hiánya, mind a kézben, mind a szívben! A kardforgató békéje a világgal. Megfogadja, hogy nem öl, és békét hoz az embereknek.”




Idézet a Fearless c. film kapcsán: 



"A wushunak több szintje van. Az első szint a fizikai kontaktus. Használd fel a fizikai képességeidet az ellenséggel szemben. A második szint: használd fel a tudásod, a nyelvi ismereteid, a stratégiád, mindent, amit csak tudsz, hogy elkerüld a fizikai kontaktust az ellenféllel. A harmadik: használd a tiszteletet, a hitet, a szeretetet, mutasd meg mindezt az ellenségednek. Győzd meg az ellenséged, hogy legyen inkább a barátod." - Jet Li -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése