2012. október 2., kedd

Egy japán zeneszerző: Sawano Hiroyuki

Kettő kedvenc japán zeneszerzőm közül ő az egyik.

Sawano Hiroyuki 1980-ban született, Tokyo-ban. Tehát fiatal generációs zeneszerző, sőt, annyira, hogy még nálam is fiatalabb. XD
Nem tudom pontosan, de valószínűsítem, hogy hazájában keresett és az egyik legismertebb lehet, mert hosszú a mozik, tvsorozatok és animék listája, amik zenéjét ő szerezte.
Egyet kiemelnék, mert anno a sorozat miatt ismertem meg: Iryu Team Medical Dragon. Ez egy három évados, orvosos japán sorozat. Jó néhány közül az egyik, ami nagy kedvencem lett.

Ennek a sorozatnak az egyik zenéje:



Sokféle zenét komponál, a lassútól az egész rockosig, az elektromos zenétől a teljesen hagyományos szimfónikusig. Ezeket nem egyszer nagyszerűen ötvözi, amitől kapnak egy jellegzetes, Hiroyukis hangzást.
Nekem nagyon megtetszett a zenei világa, különlegesnek tartom és egyedinek. Nagyon kevés instrumentális zenét hallgatok, mert nem igazán a műfajom, az ő zenéi az egyik nagy kivétel nálam.
Véleményem szerint megérinti a lelket, amit képes művelni a hangokkal, jól bemutat érzelmeket, szinte beszélnek a zenéi, még ha nincs is bennük ének.

Ez egy filmtrailer alá is bőven megállná a helyét:



Akinek a két ajánlatom tetszett, azt hiszem több zenét is fog tőle hallgatni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése