2022. november 26., szombat

2023: LAST TWILIGHT

 

 

Nem vámpíros sorozat, hanem egy nagyon szép történet egy gazdag srácról (Day), aki baleset folytán majdnem elveszítette a látását... azaz még marad 180 napja, hogy kihasználja azt a minimális látását, ami megmaradt, utána minden sötétbe burkolózik számára... 

 



Családja úgy dönt, hogy felfogadnak mellé egy segítőt, aki mindenben támogatja a napi dolgok kapcsán, hogy könnyebben boldoguljon. Egy adósságokkal teli szerelő srác is jelentkezik, a jó fizetés reményében, hogy majd abból rendezi tartozásait. Pimasz jelleme ellenére megkapja a munkát. 

 



Day azért őt választja, mert nem akarja, hogy sajnálják, és nyomorékként kezeljék. Mork-nak ilyen még véletlenül se jut eszébe, inkább agyon szekálja Day-t, hogy mozduljon ki, élvezze az életet, mert az attól nem áll meg, hogy nem lát. A fiú pedig lassan rádöbben, hogy másként is képes érzékelni az őt körülvevő világot, embereket. A 180 nap alatt sokat tanulnak az életről... egymásról. 

 

TRAILER MAGYAR FELIRATTAL: 

(A kis fogaskeréken kapcsoljátok be a magyar feliratot!)

- A trailer feltöltését köszönöm Nórinak! :)  -


Day tulajdonképpen az arca előtt arasznyira lévő dolgot látja nagyjából úgy, mintha azt vízfüggönyön át nézné. A külföldi nézők kiszúrták már a trailerben, és képeken ennek a történetnek az egyik ikonikus momentumát. Méghozzá azt a mozdulatot, mikor Mork egy arasznyira közel hajol Day-hez, és a két ujjával méri a távolságot.



A véleményem, és pár infó, kép a sorozathoz:

Első látásra szerelem volt a történet, és a zenéje. Pont annyira, ahogy anno 2021 végén a Bad Buddy megtetszett. Már most azt gondolom róla, hogy ugyanúgy, ahogy a Bad Buddy volt a nagy durranás az évben bl berkekben, jövőre a Last Twilight lesz ekkora szintű siker. 

A történet, a színészek, és a rendező miatt. Mert ezt ugyanaz az Aof rendezi, aki a Bad Buddy-t. Szerintem nincs mit ragozni, már ez magában elég, és ez a sztori is egy legendás darab lesz. 

 

 

Aki esetleg nem látta a Vice Versa-t, annak ajánlom figyelmébe, mert Day és Mork karaktereit az a két színész játssza (Jimmy és Sea), akik abban főszereplők. (az a sorozat volt a másik nagy kedvencem 2022-ben a BB mellett)

Mint írtam, Aof rendezi, ehhez kapcsolódóan egy kis plusz érdekesség. Ő arról híresült el, hogy az általa rendezett történetekbe mindig beleépít valami olyan apró dolgot, ami a valóságban a színészekhez kapcsolható. A Bad Buddy-ban Ohm xylofon játékát emelte be nagyon ügyesen a történetbe. Ő thai hagyományos xylofonon játszik, és ez szerepelt a sorozatban. 

 


Itt Day ugyanúgy tollaslabda bajnok, és maratonfutó volt, mint a valóságban az őt alakító színész. A szobája falán Sea igazi fotói lógnak fent a falon, és az egyik tollasütős képe van bekeretezve.





A trailerben hallható dalt megkerestem, és lefordítottam, megtaláljátok: ITT

 

A végén pedig annyit írnék, hogy ezt a sorozatot biztosan fordítani fogom. (Ha lila hó esik, akkor is! XD) Szóval ez már egy terv a jövő évre. Nem szoktam nagyon ilyesmit kiírni, és előre kiposztolni, de gondoltam, ha a trailert lefordítom, akkor elárulom azt is, hogy beterveztem. :)



3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Lesz lehetőség online megtekintésre valahol (Indavideó,Videa)?
    És úgy látszik az ízlésünk hasonló,mert imádtam a Why R U-t, a Bad Buddyt,és most nézem a ViceVersa sorit amit 4 rész megnézése után már most kedvencem.És a felsorolt sorikból a színészek is nagyon a szívem csücskéi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Evelin!

      Nem, én nem szoktam feltenni online. Szóval, ha valamit nézel online és én is fordítottam, akkor valószínűleg nem az én feliratommal nézed. - kivétel a Bad Buddy, mert azt az én feliratommal is feltették online az engedélyem nélkül - De pl a Vice Versa sincs fent az én feliratommal. Szóval, ha tőlem szeretnél nézni fordítást, akkor le kell töltened. Youtube-ról nem nehéz.
      Majd a Last Twilight is úgy lesz, mint a Vice Versa. Youtube-on a forgalmazó eredeti csatornáján kiteszi a részeket, én pedig azokhoz fogom elkészíteni a feliratot, és ugyanúgy belinkelem a videókat is, mint a Vice Versa-nál.
      Örülök, hogy tetszettek ezek a sorozatok, nekem is nagy kedvenceim. - bár a Why RU-ban nekem csak Saint és Zee szála tetszett -
      Saint Let's Fight Ghost! sorozatát is lefordítottam, azt nagyon ajánlom, mert egy megható, szép, romantikus, misztikus történet. - online a Mozicsillagra tették fel -

      A Vice Versa-hoz jó szórakozást! Remélem nagyon megszereted Jimmy Sea párost. :)

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
    2. Szia!
      3 nap alatt megnéztem a Vice Versa-t és új kedvencem lett.A Jimmy Sea párost pedig egyenesen imádom!Nagy kíváncsisággal,érdeklődéssel,rajongással és nagy reményekkel fűzve várom majd a Last Twilightot az előzetest már láttam és várós lesz nagyon. :)

      Törlés