2023. július 26., szerda

พระอาทิตย์ตอนกลางคืน - Jib Piyatida

 


Egy thai sorozat részeit kerestem épp, amikor ráakadtam egy dalra teljesen random (ahogy általában sok jó dologra rábukkanok Youtube-on XD). Olyan kis vidám, napsugaras, cuki nóta. Ami viszont most még jobban tetszett, az a klip tartalma. Ugyanis egy modern Tarzan sztorit vázol fel abban a 3,5 percben. 

Nagyon kíváncsi lettem a sorozatra, és persze rákerestem. A címe: Tiwa Sorn Dao. Puen Khanin Chobpradit alakítja benne Tiwa-t, akit kisgyerekként egy balesetben elvesztettek a szülei, és Thaiföld egyik szigetének lakatlan területén nőtt fel az erdőben, egy tágas barlang az otthona. Jól ismeri a helyi állat, és növényvilágot, mindent ügyesen felhasznál, és maga szerzi meg az élelmet a természetből. Ahhoz képest, hogy ott nőtt fel, igazán eszes, az alap dolgokat, és a modern világban előforduló tárgyakat, dolgokat egy törpe őslakos tanítja meg neki. Aztán egy nap a szigethez közeli magas szikláról vízbe esik Chomdao, aki egy gazdag család szolgálója. Tiwa menti meg az életét, aki közelről még nőt se látott, csak annyit tud, hogy óvakodni kell tőlük mert gonoszak. Az őslakos azt tanította neki, hogy nem szabad velük ölelkezni, a mellüket megérinteni, mert különben belevág a villám, és meghal. XD Sok poén forrása lesz a történetben a férfi-nő kapcsolat, ahogy Tiwa felfedezi, hogy igazából miről is van szó. De az is sok vidám percet okoz, ahogy a férfi felfedezi a modern világ csodáit, tárgyait, és hogy azok miként működnek. Érdekes látni, hogy egy a világtól teljesen romlatlanul felnevelkedett tiszta szívű ember, akiben egy szemernyi rosszindulat nincs, csak mindig segíteni akar mindenhol, mindenkinek, hogy birkózik meg a gonoszsággal, a rengeteg negatív dologgal, ami a modern ember sajátja. Rengeteg egyéb más van a történetben, én most ezt emeltem ki, viszont nagyon ajánlom mindenkinek, aki angol felirattal meg tudja nézni! :) 

Eddig 5 részt néztem meg, nagyon tetszik. :) Rengeteg fordulat, hazugság, titok, cselszövés, és egyéb dolog tarkítja a sztorit, de többet nem akarok elárulni belőle. 

 

Pár képet teszek fel a bejegyzésbe Tiwa-ról. Ja igen, a sorozatban van egy cuki majom is. :) - Tarzannak Csitája volt, neki P'Namwaan nevű emsemakákója van. - 

A kis képekre ha rákattintotok, nagyobb méretben lehet látni!

 

 





 



Nap az éjszakai égbolton - Jib Piyatida


Úgy tűnik, távol állunk egymástól,
különböző világokban élünk.
Úgy tűnik, hogy semmi
közös nincs bennünk.
Olyan vagy, mint a fényes nappal,
ellentétben velem, aki a sötét éjszaka.
Kizárt, hogy képesek legyünk
egymás mellett lehorgonyozni.

De egy idő után, fogalmam sincs mi okból,
a szívünk egy hullámhosszra került.
Soha nem gondoltam arra, hogy kicsit
is szeretni foglak. Tényleg nem!
Szerintem nincs kilátás arra,
hogy mi jól kijöjjünk egymással.
De hajt a szerelem mindkettőnket,
hogy újra találkozzunk egymással.

Olyan vagy, mint a Nap
az éjszakai égbolton.
Nem látom, de tudom, hogy
létezik, akárcsak a szerelmed.
Ha nem is látlak, de tudom,
hogy közel vagy hozzám.
Mint a villa és a kanál, mint
a hősök és a bűnözők a drámákban.
Annyira ellentétesek egymással,
mégis egy párt alkotnak.
Pont mint te és én, viszont
tudjuk, hogy ez nem fog megtörténni.
De végül mégis megszerettelek.
Nem értem, hogy lehet...

De egy idő után, fogalmam sincs mi okból,
a szívünk egy hullámhosszra került.
Soha nem gondoltam arra, hogy kicsit
is szeretni foglak. Tényleg nem!
Szerintem nincs kilátás arra,
hogy mi jól kijöjjünk egymással.
De hajt a szerelem mindkettőnket,
hogy újra találkozzunk egymással.


Ráadásként pedig két kép, egyiken a sorozat párosa látható civilben, illetve a másikon a színész modern, elegáns ruhában. :) - tök más, ha nem hosszú haj, és kinyúlt gúnyák vannak rajta -






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése