2021. október 26., kedd

Mitől különleges a Bad Buddy története?

 


 Láttam egy videót, amiben egy pasas beszélt a történettel, sorozattal kapcsolatban, és tetszett, amiket elmondott. Gondoltam nagy részét leírom ide a blogra, hogy aki várja a sorozatot, vagy kíváncsi rá, az is elolvashassa. Szóval amit olvastok azok nem a saját kútfőmből jött gondolatok, hanem lefordítottam.

Nekem ezután még jobban megtetszett a történet. És itt is van Nyusziiiiiiiii! XD

A regény borítója

A sorozat 2 író, Afterday és West "Behind the scene" című regénye alapján készült. Nos, ha két író ír egyetlen regényt, az már elég különleges, nem igaz?

Nézzük meg, hogy mi teszi a Bad Buddy-t különlegessé!
Vegyétek figyelembe, hogy lesz néhány SPOILER, de próbálok nagyon kevés dolgot elárulni, hogy a sorozat megtekintésére ne legyen hatással. 




 1. Először is a legnagyobb elismeréssel adózok a két írónak, amiért ennyire reális regényt írtak.

2. Ez Nanon első BL szerepe. De valószínűleg ez lesz az egyetlen, mivel ő elég sikeres volt eddig is.
A GMMTV általában a "párosokat" együtt szokta tartani. Így ha a Bad Buddy sikeres lesz, ez megtörni látszik, mivel őt egy másik színésszel, Chimon-al már megszokta a közönség. Tehát Nanon és Ohm nem valószínű, hogy több sorozat erejéig együtt láthatóak majd.

3. Ohm-nak ez lehet az egyik legutolsó BL-je, mivel a GMMTV lassan kipróbálta őt más sorozatokban - amik nem BL-ek - és lakornok-ban. Egyébként a fizikai, testi adottságai miatt is már túl idősnek tűnik iskolás szerephez. Az újabb sorozataiban ő sem játszott meleg karaktert.

4.  A rendező: Aof
Ő az, aki jegyzi a: He’s Coming to Me, A Tale of 1000 Stars, Dark Blue Kiss c. sorozatokat.
Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy aktív szerepet vállal a forgatókönyv megírásában, és a szerkesztésében is.
Elő lehet készíteni a popcornt, mert garantált egy újabb mestermű!



5. Reprezentálja az LMBT-t, mint a legtöbb sorozat, melyet Aof rendezett, itt is melegek a főszereplők.
Annak ellenére, hogy a főszereplők korábban szexeltek lányokkal, miután rájönnek, hogy vonzódnak egymáshoz nincs dráma, nincs válság, nincs "Nem szeretem a pasikat, csak téged!" coming out.
A karakterek végletekig őszinték, és mikor bevallják, hogy melegek, azok a jelenetek gyönyörűen vannak megírva. Annak ellenére, hogy Pat és Pran tisztában voltak a következményekkel, őszintén vállalják az érzéseiket, és elfogadják a szexualitásukat a szüleik előtt.
A sorozat bemutatja a korai évektől kezdve egészen a munkavállalásig a szereplők életét. Attól fogva, mikor először találkoztak, aztán barátokká váltak, majd szeretők lettek, szakítottak, dolgozó férfi lett belőlük.
Nos, utálom ezt mondani, de a történet több mint 60%-a szomorú.
Valószínűleg ez az egyik oka, hogy Ohm-ot választották ki a szerepre, mert ő nagyon jó a szomorú jelenetekben.



6. A barátok és a női karakterek
A regényben a legjobb barátok Pat/Korn és Pran/Wai.
Ők olyan barátok, amilyet mindenki szeretne magának.
Hasonlóképpen a női karakterek is nagyon szép módon képviseltetik magukat. Pat húga Paa nagyon fontos szerepet fog játszani. A másik fontos női karakter Punch lesz, ő a legaranyosabb lány a regényben. A női karaktereknek egyébként is nagyon nehéz egy bl történetben elég figyelmet szentelni. 




7. Konfrontatív jelenetek
Ohm ezekben a jelenetekben is nagyot tud alakítani. Van egy, amikor az apjával szembe száll. Ez az egyik legfontosabb pillanat számomra a regényben. Ha túl sokáig elnyomnak, akkor kénytelen vagy robbanni... Ez gyönyörűen jelenik meg a regényben. Ohm játékának egyik fénypontja lesz.

8. Nong Hom
Ő Pat plüss nyula. Nagyon fontos szerepet játszik, mivel 10 éve ezzel a nyúllal alszik el a történetben. Néhány nagyon szép, és szomorú jelenetben is szerepel.





2 megjegyzés:

  1. Szia! Felkeltette az érdeklődésem ez a sorozat, és azt szeretném kérdezni, hogy tervezed-e fordítani is, vagy csak néző maradsz ennél a történetnél? :) Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bütyök!

      :) Már nagyon várom, hogy ma leadják az első részt. Aztán ahogy megnéztem, fordítom is. Jó esetben még ma késő este kint lesz a magyar felirat. Szóval igen, fordítom. :) Neten utánanéztem, hogy mi a teljes sztorija, és nagyon tetszett, szóval mindenképpen szerettem volna fordítani. Remélhetőleg nem lesz technikai akadálya. - azaz youtube-on kint lesz az angol softsub - Majd késő délután kiderül. :)

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés