2021. október 22., péntek

Please (Her) magyar felirat

 

Mindig van az ember életében egy első, ez a film Saint első mozija. :) Tavaly karácsonykor jelent meg Thaiföldön. Egész eddig nem volt elérhető külföldön. Már nagyon vártam, mikor jelenik meg végre. Természetesen már akkor eldöntöttem, hogy azonnal lefordítom, ahogy hozzájutok. 

Aki kedveli őt, az már kíváncsian várja, mit produkál ebben a történetben rosszfiúként. :) Aki pedig nem kedveli, annak pont azért érdemes megnéznie, mert itt teljesen más, mint ahogy megismerhette őt bl sorozatokból. Tegyetek vele egy próbát! A filmben jó kis karaktert kapott, és a tetkói is szuperek. :)

Egy kicsit a filmről:

Igazából 4 fiatalról szól (3 srác, 1 csaj) akik elég jól összegabalyodnak a kapcsolatok hálójában. Mindhárom fiú a lány szerelmét próbálja megszerezni, miközben egymás iránti barátságukat is meg akarják tartani. Egyetemre kerülnek, történik ez az, a végén mindenki megtalálja a saját útját, és boldogságát, hogy kivel? Az a történetből kiderül. :) Fontos, hogy a film ugyanazokat az eseményeket dolgozza fel, csak a négy szereplő szemszögén keresztül láthatjuk, valójában mi hogyan is történt. Ahogy egyre több szereplőtől gyűjtjük be a kis darabkákat, hogy összerakjuk a képet, állandóan változik az ember véleménye, hogy mi is történhetett, és ki milyen ember a karakterek közül. Vannak meglepetések... Főleg a vége. Ott elég nagy csattanó van, én konkrétan néztem ki a fejemből, hogy: aztaaaaaa.... XD Szerintem nagyon jó film. Amíg a vége főcímdalt nem hallani, addig nézzétek! 


A film fő dalát már korábban lefordítottam, megtaláljátok: ITT

Még három dal fordítása, ami szerepel a filmben: ITT ITT ITT



 

Infó

Többféle néven szerepel neten: Von the Movie / Please (Her) / Begging You / วอน (เธอ)

AVISTAZ-on van fent, a 3,4 G verzióhoz illeszkedik a felirat. Vagy a mozik közti kereső funkcióba beírjátok a Von szót, és úgy a 3. találat lesz az. De biztosabb, ha a kereső Casts sorába beírjátok, hogy: Saint Suppapong.

Figyelem! A felirat egyáltalán nem profi minőségű, tehát lehetnek benne hibák, félrefordítás, csupán kedvtelésből fordítottam.

 

Felirat: Please (Her) magyar felirat


DRAMACOOL-os LETÖLTÉS:

Dramacool-os link, ahol kisebb méretben tölthetitek le: ITT

Dramacool-ról letölteni így tudtok, képes útmutató: ITT


6 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen . Huu-ha de szép film volt . Remek volt tetszett nagyon .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsianyu!

      Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy tetszett! Gazdagodtál egy jó élménnyel.

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
  2. Borbála! Nincsenek szavak, hogy megtudjam köszönni ennek a filmnek a feliratát. Az, hogy végtelenül hálás vagyok, nem elég.
    Először is annyira a hatása alá kerültem, hogy még mindig a történetben vagyok. Tegnap délután néztem meg. Újra kell néznem Nene részét, mert nem vagyok biztos az abortuszba, és hogy kitől volt terhes, az még nagyobb rejtély. (Ha valamivel alá tudod támasztani, meg tudod indokolni pro-kontra, szívesen veszem.)
    Nekem sosem volt Saint a szívem csücske, és még akkor finoman fogalmaztam. De most kaptam egy kis biztatást, jó színész válhat belőle, ha nem teszik tönkre a rajongók. Hasonló az érzésem Meannal kapcsolatban is.
    Tehát úgy kezdtem el nézni, hogy a fangirle legkisebb szikrája sem volt meg bennem, mégis nagyon tetszett. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. Kedves Zsuzsa!

      Először is, köszönöm szépen az őszinte kommentet! :)
      Nagyon örültem neki! Őszinte leszek: igazából ezért teszem közzé a felirataimat, hogy más is meglásson abban valamit, ami nekem tetszett valamiért, másnak is adjon valami pluszt. Mert a dalok, filmek, sorozatok pont azért vannak, hogy az ember ne csak bambán megnézze, hallgassa, hanem valamit nyújtsanak, azaz megleljen bennük olyat, amit fel tud használni, vagy elgondolkodik rajta, vagy épp olyat lát, amitől változik, vagy épp valami módon segít neki.
      Nekem az az igazi köszönet egy-egy fordításomnál, ha hagytok egy rövid hozzászólást arról, hogy az hogy tetszett, mi jutott eszetekbe.

      Nagyon kedves gondolatokat osztottál meg velem. :) Pontosan értem, mit akartál vele írni, és köszönöm, hogy ezt tudattad velem.
      Nos... ez a film pont annyira nagyszerű, mint amit kiváltott belőled.
      Még anno tavaly év végén, mikor csak a bemutatóját láttam, már akkor tudtam, hogy nagyon jónak kell lennie. Pedig... konkrétan nincs benne semmi cifra, meg effektek, meg semmi hókuszpókusz. Az egyenességével, és az őszinteségével, a rafinált szemszögek megmutatásával, és a 4 karakter bonyolult kapcsolatával éri ezt el.
      Én is megnéztem már párszor, és meg is fogom. :) Ez egy örök darab lesz nálam.

      Válaszolok a kérdésedre:
      hú... hát semmi egyértelműt nem tudok igazából mondani, de anno pár nappal a felirat posztolása után beszélgettem ugyanerről valakivel, amit ott válaszoltam, azt neked is leírom.
      Egyébként nem biztos, hogy volt abortusza, mert a film legvégén ott van vele egy kisfiú.


      Ide bemásolom neked, amit írtam a témával kapcsolatban másnak egy beszélgetésben:

      Igazából ez a film nagyon-nagyon összetett. Nem ad konkrét válaszokat. A nézőre bízza, hogy ő mit gondol bele.
      Szóval a válasz többféle lehet:
      1. Azért tartotta meg a babát, mert elvégre az ő vére, és nem akarta elvetetni, hiába nem tudta azt, hogy nem fog együtt élni a gyerek apjával.
      2. A gyerek valójában több emberé is lehet.
      A történet szerint, amit láttunk, az alapján Ohm-é a baba, mert vele biztosan lefeküdt a csaj. Meg ugye neki mondta el.
      Azt nem láttuk, hogy Bew-el lefeküdtek-e... lehet, hogy az aktus nem történt meg, mert csak csókolózni láthattuk igazából őket.
      De attól függetlenül övé is lehet a gyerek, ha lefeküdtek.
      Még lehet egy harmadik pasié, az új barátjáé.
      Mikor Ohm-ot odahívta a lakására, akkor pont a megérkezésekor távozott az új pasija... Ohm még rá is kérdezett.
      Mert ugye azt nem tudjuk, hogy a film végén mennyi idő telt el...
      Lehet tényleg volt abortusza, és azóta az egy másik baba...
      Tehát ez igazából nincs benne konkrétan a filmben.
      Bár... lehet, hogy a képeiben van a válasz.
      Mikor a végén az apja megnyitja a kiállítást, és ott vannak a csajnak is kiállított képei, és van olyan, ami kisgyerekre utaló. Csak azt nem tudom, hogy azzal azt akarta-e lefesteni, hogy elvetette, vagy hogy megtartotta.
      Sőt a kiállításon is megismerkedik egy sráccal... lehet már attól van a baba.
      De egyébként szerintem a gyereke Ohm-tól volt. Mert őt hívta oda, és mikor a kórházban van a csaj, Ohm azt mondja, mikor neki esik valamelyik srác, hogy de hát az ő gyereke az, akiről szó van.
      De ugye nem biztos, mert konkrétan nincs kimondva.
      Sőt... Bew-el ha együtt voltak, akkor az még Ohm előtt volt.
      Szóval akár tőle is terhes lehetett, de mivel Ohm szerette, ő elvállalta azt, hogy elveszi, és felneveli vele közösen.
      Nekem egyébként pont ettől tetszik a film, hogy csomó minden nem lett kimondva, és gondolkodhat az ember rajta, hogy akkor igazából mi is volt?

      Törlés
    2. Itt a folytatás, mert nem fért ki. XD

      Saint-el kapcsolatban:
      Pont ezért írtam itt a feliratos posztban, hogy akinek nem szíve csücske Saint, az is nézze meg a filmet, mert meg fog lepődni... illetve a film maga működik attól még, hogy ő az egyik főszereplő.
      Saint nagyon ügyes, színésznek is - és sok minden másnak, az a fiú egy igazi tehetség, mindenhez van érzéke, ezt nem azért írom, mert kedvelem, hanem mert bizonyította - csak sokan látták a legelső bl sorozatában, és ott volt egy negatív véleményük róla, aztán be is tették egy skatulyába. Van a szellemes sorozata, amit lefordítottam! Ha nem láttad még, akkor meleg szívvel tudom ajánlani! Nagyon szép történet, tényleg, és abban is jól játszik. Szerintem fog annyira tetszeni, mint ez a film. :) Mert a thai sorozatok, és filmek között is vannak gyöngyszemek, csak jól kell tudni választani.

      Még annyit itt a végén: látod, ez a film is bebizonyította, hogy nem attól lesz jó egy film, sorozat, hogy olyan játszik benne, akit az ember kedvel, hanem a történettől, a karakterektől, a mondanivalótól, attól, hogy van benne lélek. Nem szabad úgy választani, hogy az ember állandóan csak azt nézze meg, amit azért akar, mert van benne egy kedvence legalább, mert akkor lemarad a gyöngyszemekről, amit nem nézett volna meg. A legvégén említeném még meg azt, hogy egy jó filmnek, sorozatnak a felirata is illik hozzá, és támogatja a történet mondanivalóját, a karakterek bemutatását, a pontos érthetőséget. Szóval hozzájárul ahhoz, hogy az élmény még jobb legyen.

      Üdv: Shaolin Bunny

      Törlés
    3. Hasonlóan gondolom én is a dolgokat, csak kellett egy megerősítés. A kiállításon van egy kép, mint egy sikoltó csecsemő, ami az abortuszt erősítheti, de cáfolhatja is. Ez sem konkrét.
      Szerintem Nene nem tudja ki a gyerek apja. Mert az ő szemszögéből erre sem kapunk semmi választ.
      Amit kifelejtettem az előző kommentembe, már akkor sejtettem, hogy Bew kibe szerelmes, amikor úgy ad ajándékot Deaw-nek, hogy azt mondja Nene küldi.
      Egy jó felirat sokat hozzá tesz, ezt, mint régi doromázó csak erősíthetem. Köszönöm a válaszod.

      Törlés