2024. augusztus 15., csütörtök

Letöltés Mega-ról


 



 

Ígértem erről képes útmutatót, ahogy korábban már jó néhány keleti sorozatos gyűjtőoldalról készítettem ilyet, illetve a Youtube-ról.

Lássuk, hogy kell levadászni a Mega-ról videót, és feliratot! Nem bonyolult a dolog. :)

Még itt az elején annyit megemlítenék, hogy innen nem lehet bármennyit letölteni, van bizonyos napi limitje. Sőt, ez attól is függ, hogy az ember milyen böngészőt használ. Neten talált infó szerint a Chrome, Edge és Opera a szabad hely függvényében elég sokat. A Firefox viszont csak 1 GB-ot (32 bites rendszernél) vagy 6 GB-ot (64 bites rendszernél).

FONTOS: A bejegyzésben ha a képekre kattintotok, akkor nagyobb méretben láthatjátok!

 

Először meg kell keresni a letölteni kívánt sorozat videóinak, vagy feliratainak a linkjét.

Mivel Nanati blogját én szerkesztem, és legtöbbször az ő felirat megosztási posztja alatt szoktam látni, hogy kérdezitek, hogy kell hozzájutni a részhez, felirathoz, ezért az ő egyik feliratánál mutatom meg a folyamatot.

Szóval ha megnyitjátok az adott feliratos posztját, amit éppen FB-ra kiteszek ott lesz, egy link a kép alatt, hogy: Felirat: ITT.

Az ITT-re kell klikkelni, akkor bejön az adott sorozat gyűjtőposztja.

 


Minden ilyen gyűjtőposztjának a legvégén vannak a feliratok. Két külön csoportban. Elsőnek a sorozat videóinak linkjei, aztán alatta a feliratok linkjei. 



Tehát a videóra nincs ráégetve a magyar felirat! Le kell tölteni a videót, és külön a feliratot is!

Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy az éppen kívánt részre egérrel rákattintunk. 

Akkor megnyílik egy másik lapon egyből a Mega oldala, és meg kell várni amíg a piros csík körbe fut az M betű körül. Ez van, hogy egy pillanat, de van, hogy hosszabb idő.

 




Ezután egyből megjelenik a Mega letöltős része. Ahol a zöld Download gombra kell kattintani.

Mivel nekem van Mega-s fiókom, és a gépemre le van töltve a MegaSynch alkalmazás, ezért nálam olyan opció jön fel, hogy sima letöltés (standard download), vagy az alkalmazással. Elvileg annak is így jelenik meg, akinek nincs Mega fiókja, de ha eltérő ettől nem kell vele foglalkozni. :) A Download gombra nyugodtan nyomjatok rá!

 

Ezután ha minden igaz a gépetek egyből elkezdi letölteni a videót, vagy feliratot oda, ahova egyéb mást is alapból le szokott tölteni. Ez alapesetben Windows 10-nél a Letöltések mappa.

 

Amikor elkészült a letöltés, akkor alul végigér a zöld csík, és az elejénél kiírja, hogy: Completed.

Illetve fent, a böngészőtök eszközsorában a kis letöltés ikonra kattintva egyből elérhetitek a letöltött dolgot. Mellette mutat egy mappa jelet, ha arra kattintotok, akkor egyből megnyitja a mappát, és ott lesz a videó, vagy felirat. :) Onnan aztán ti már át tudjátok tenni másik mappába. 





Vagy ahogy fentebb írtam, a Letöltések mappában kell keresni, amit a Start menüt megnyomva (tálcán a legelső, Windows ikon) megtalálhattok. 



Feliratnál ugyanígy működik, csak az pillanatok alatt le is töltődik, mert kicsi a mérete. De bármilyen oldalról, fórumról akartok Mega-s linket letölteni, az mindig így működik. Ennyire egyszerű. :)

 

Plusz még pár sor, szokott lenni kérdés, de hát hogy nézzem meg? 

Miután letöltötte valaki a videót, és a feliratot is, akkor ezeket valamilyen videólejátszó programmal tudja megnézni. Én vagy a VLC-vel, vagy a Media Player Classic-al szoktam. Akinek nincs a gépén, az ezeket is netről letöltheti. 

A videóra többféleképpen lehet rávarázsolni a külön feliratot

1. Ha nem egyforma a kettő neve, akkor átnevezitek egyformára, így egyből automatikusan el fogja indítani felirattal a videólejátszó. 

2. VLC-nél és Media Player Classic-nál: meg kell nyitni a videót, aztán egérrel simán ráhúzni a feliratot a videóra. Amit ugye az egér tud alapból, a fogd és vidd módszer. 

3. Egyéb videólejátszóknál, ha nem működik az egérrel ráhúzásos dolog, akkor a menüben a felirattal kapcsolatos fület meg kell keresni, ott valószínűleg hozzá lehet adni.

 

Remélem hasznos volt a leírás, mindenkinek jó töltögetést! Bátran merjétek használni a gépet, és a letöltős feliratokat! :)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése