2020. december 29., kedd

Dramacool: infók és letöltés



Egy ideje elég döcögősen lehet beszerezni viki-ről dolgokat, sőt van, hogy youtube-on se lehet fellelni egy-egy sorozatot. Viszont van két olyan régi sorozatos oldal, ahova szinte tényleg minden felkerül. Az egyik a Doramax264, a másik a Dramacool. Meg merem kockáztatni, hogy a legtöbb sorozat, ami netre felkerült az a Doramax-on van fent a mai napig, és ez már kb 10 éve is így volt. Csak az idő múlásával a linkek sajnos törlődnek, vagy lejárnak, ezért a régebbi sorozatoknál már nem lehet a videókat megtalálni. - de szokták néha pótolni a régebbieket is - De ha valamit az ember keres, és máshol nem találja, akkor érdemes ezen két oldalon keresni, és még akkor letölteni, amikor frissként felkerül.
Azért is ajánlom most a DramaCool oldalt, mert gyerekjáték letölteni róla. Igazából csak egyetlen gombot kell megnyomni a videó letöltéséhez, és már hozza is le a gépre, azt hiszem ennél egyszerűbb nem is kell. - persze vannak rajta reklámok, de azokkal vagy nem kell foglalkozni, vagy be kell zárni a felugró kis ablakot -

Szóval ebben a bejegyzésben erről az oldalról szeretnék egy kis ismertetőt írni, valamint a letöltés menetét útmutatószerűen megosztani, hogy ezzel segítsek másoknak.

Akkor lássuk! :) Maga az oldal itt érhető el: DRAMACOOL




Így néz ki, ha megnyitjuk az oldalt. 
Aki angol felirattal is boldogul, az ott helyben az oldalon tudja a sorozatokat, mozikat online nézni!

Pár dolgot megjelöltem pirossal. 
Legfelül egy szürke ABC van, az arra szolgál, hogy ABC sorrendben lehet ott megtalálni  felsorolva a sorozatok címeit, ami fent van az oldalon. 
Mindjárt alatta, jobb oldalon ott van a kereső sáv, ahova be lehet gépelni címet, és egyből direkt rákeresni, a találatok ott fognak sorban megjelenni a kis sáv alatt. 
Alatta egy hosszú zöld sávban különféle menüfülek vannak. A sárga alapon fehér házikó mindig visszavisz a főoldalra. Mellette van a "Drama list" fülön a sorozatok listája, az mellett pedig a mozik listája. Ezt a kettőt érdemes használni. A többi már csak extra. XD 
A menüsor végén van egy fontos dolog, mégpedig a 'LOGIN' gomb, ott lehet BEJELENTKEZNI az oldalra. Ami azért fontos, mert úgy lehet letölteni nagyon könnyen. 
Nagyjából ennyivel már lehet is nézelődni az oldalon. :) 

 
Amit lépésenként leírok, az a LETÖLTÉS lesz. 

1. Mint írtam van a LOGIN gomb. Arra katt rá! A következő kicsi ablak fog megjelenni:
 

 
 2. Ami jó hír, az hogy be lehet lépni a google fiókkal. - amivel egyébként kb minden mást használ az ember... youtube-ot, blogokat, stb - 
Szóval a piros téglalapra kattintva azzal beléphetünk. - csak meg kell nyomni, ha amúgy is be vagyunk jelentkezve, én állandó jelleggel be vagyok jelentkezve, mert a youtube és a blogom használatához kell -  
De fel lehet regisztrálni az oldalra, mint minden más oldalra, fórumra, egyéb helyre, ha valakinek az szimpatikusabb. 
Azt alul a zöld "Sign up"-ra kattintva tudja megtenni. Akkor meg kell adni nevet, kétszer a jelszót, és egy email címet, mint amúgy minden más regisztrációnál. - ezt most nem fogom részletezni - Aki ezt választja az oda tudja beírni az email, és jelszó kombóját, ahova a kapocs jelet tettem. Aztán persze a sárga "Sign in" gombot kell megnyomni.

3. No, ha bent vagyunk, igazából már nagyon egyszerű minden. Mert csak meg kell keresni a kívánt sorozatot, vagy filmet, amit be akarunk szerezni. Beírjuk a kereső sávba, ami fent a jobb oldalon volt.
Ahogy beírjuk a találatok alatta egyből kis téglalapokban meg fognak jelenni, és csak rá kell kattintanunk arra, amit szeretnénk.
 



4. Miután rákattintottunk, meg fog jelenni az adott sorozat, mozi konkrét oldala, felül egy poszterrel, leírással, alatta a színészek képével, és az alatt egy felsorolásban ott találhatóak az egyes részek. 
Az összes részt úgy tudjuk előhívni, hogy a jobb oldalon a "Show all episodes" fülre kattintunk.
 


 
5. Amelyik részt le akarjuk tölteni annak a nevére kattintunk a listában. 
Akkor maga a rész oldala fog megjelenni, azaz az adott részt látnunk kell egy videó ablakban. Itt a példában én a Lost Tomb Reboot 12. részét választottam ki. Nem kell foglalkozni semmiféle reklámmal ami körülötte jelenik meg! Meg semmire nem kell rányomni.


 
6. Ami itt fontos lesz nekünk az a videó ablak alatt megjelenő két zöld gomb!
Azaz kétféle videó minőséggel lehet letölteni. Az első gomb a 640X360, a második pedig a  1280X720.
Amelyik szimpatikus, arra katt rá! 
 


7. Utolsó lépésben, miután megnyomtuk valamelyik zöld gombot, kicsi gondolkodás után a képernyőnkön meg fog jelenni egy szürke ablakban, hogy le akarjuk-e tölteni a videót? 
A Fájl mentése lehetőséget kell megjelölni. 
Aztán az OK-ra kattintva el kell fogadni, és a máris elkezdi letölteni a gép oda, ahova egyébként a letöltéseket helyezi. Win 10-nél a Start menü Letöltések menüfülénél lehet megnyitni a letöltött dolgok listáját, és ott fogjátok megtalálni.





 Igazából csak ennyi az egész! :) Jó gyakorlást mindenkinek! :) 


5 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, számomra igazán hasznos volt!

    VálaszTörlés
  2. Hálás köszönet ezért a részletes leírásért! xdd
    Nagyon Boldog Új Évet, Jó egészséget kívánok nagy nagy öleléssel Kata58

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, óriási segítség! Szerencsés, sikeres, nagyon boldog új évet kívánok! H.Éva

    VálaszTörlés